keskiviikko 15. elokuuta 2012

Lidlin paistopiste: Lidl Äänekoski

Äänekosken lidl on tehnyt kunnioitettavan kymmenvuotisen uran ja on pian huikeilla kokemustasoilla. Lidleillä on muutamia erilaisia kokemustasoja joita käyn tässä nyt läpi. Ensimmäisen tason (level 1) lidl on sellainen, kuin se oli alkuperäisenä avatussa muodossaan. Lihat oikeassa takakulmassa ovelta katsottuna jne. Level 2 lidlissä järjestys on eri, mutta valikoima käytännössä sama. Lihat ovat nyt samalla seinustalla kuin sisäänkäynti laajoissa kätevissä kylmäaltaissa, eikä level 1 lidlin epäkäytännölisissä seinäkaapeissa. Level 3:lla lidl saa täysin uuden supervoiman. Sinne tulee paistopiste. Paistopiste jossa paistetaan tuoreita, epäterveellisiä hiilaripaskakötöstyksiä. Saa sieltä käsittääkseni myös ruisleipää, mutta tällä kertaa sitä ei ole testissä vaan kaameinta ja epäterveellisintä vehnätöhkää mitä voi saada.

Paisto-vitun-piste

Goudajuustosämpylä:
Suolainen. Juustokuorrute on erittäin maittava ja suolainen. Plussa siitä, että juustoa on oikeasti ihan selkeästi ja reippaasti. Leipä on pehmeää, mutta kohtuu tiheää ja sen verran iso, että jo yhdestä lähtee pikkunälkä. Tästä saisi varmasti erinomaisen hodarin työntämällä väliin edullisen, mutta maittavan lidlin bratwurstin. Suosittelen. Hinta 0,45€/kpl.


Brezel:
Jos luulin, että äskeinen tuote oli suolainen, niin tämä vasta onkin. Tämä on aivan helvetin suolainen ja iso saksalaistyyppinen rinkeli. Maistuu todella mainiolta. Juuri sellaiselta kaljanaposteltavalta, kuin tälläisen pitääkin. Suolaisuus auttaa varmasti kaljanjuonnissa. Jos ette tiedä mistä on kysymys, niin muistelkaa niitä pieniä naksuprezeleitä. Niissä on vähän sama aromi. Hinta 0,59€/kpl. Tämäkin on sen kokoinen, että pikkunälkä lähtee taatusti. Tätäkin uskallan suositella jos pitää brezelin aromista.

Suklaatyyny:
Jos äskeinen oli epäterveellistä rasvaisuuden ja suolaisuuden puolesta, niin tämä on sitten ihan pelkkää voitaikinaa. Ja erittäin voista sellaista ja täytetty suklaalla. Ei kuitenkaan kauhean makeaa. Suklaa on sopivan tummaa ettei tästä tule makeusähky. Ähky tulee silkasta voin määrästä. Varmaan ihan hyvää kahvin kanssa, kun on myös kaamea välipalahimo. Tätä uskallan suositella varauksetta. Hinta 0,49€/kpl.

Omenatasku:Tämäkin on voitaikinaa. Täynnä makeaa omenahilloa, joka on yllättävän hedelmäistä. Tästä voi jo herkempi saada makeusähkyn. Tämä taas menee varmasti hyvin kuivemman (käytän tässä nyt paremman puutteessa tällaista viinitermiä kuvaamaan epämakeutta) teen kanssa. Tämä näistä maistuu erityisen kotipaistetulta ja epäteolliselta. Suosittelen. Hinta on 0,59€/kpl.

Hiilaripaskaa

Kaikista näistä tuotteistä täytyy sanoa, että näiden etu muihin kaupoista saataviin leivonnaisiin on se, etteivät nämä maistu lainkaan teollisilta ja ovat takuulla tuoreita. Iso plussa lidelille jotka jaksavat paistaa nämä kötöstyksensä itse. Hintahan näissä on hyvin kilpailukykyinen. Mieti vaikka mitä maksaa siwassa, elosella, tai jopa citymarketin paistopisteessä vastaavat tuotteet jotka eivät ole mitenkään näin tuoreita, vaan kannettu jostain leipomosta yötämyöten ties kuinka kaukaa. No ehkä jotkut leipovat itsekin, ainakin citymarketit, mutta siellä tuotteet ovat paljon ankeamman makuisia ja kalliimpia.

Kolmostaso tuo mukanaan myös yhden heikkouden meille räväkkää sinkkuelämää viettäville, mutta edun perheellisille: perheparkin. Suoraan invapaikkojen vieressä. Tämä on selkeä vihjaus lidin agendasta saada ihmiset lisääntymään. Palkitaan arjalainen rodunjatkaja siitä, että hän lisääntyy. Parempi pysäköintipaikka lidlissä. Valtakunnanjohtajat Soini ja Siitoin tunnetaan kovina abortin vastustajina ja eikö natsisaksassakin palkittu kansalaisia siitä, että teki enemmän lapsia? Nyt cityhipit tarkkana, ettette vain tue FASISMIA käymällä lidlissä.

Mutta mitä kolmostason jälkeen? Tämä ei suinkaan ole lidin levelcappi vaan nelostason lidleissä, joita mm. Keski-Euroopassa on on valikoimissa jopa kovaa viinaa. Omat rommit ja vodkat löytyy. Vitoslevelin lidleistä olen nähnyt vain kuvia.

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Miks hhaukut vain lidliä. Onhan noita hiilaripaskoja muissakin kaupoissa. Itse asiassa matkivat lidliä.

   Poista
 2. Terveiset Pihtiputaalta,

  Kävin kotimatkalla Äänekosken Lidlissä ihailemassa paistopistettä. Sanotaan nyt heti, että Äänekoski on sekavin kaupunki, missä olen käynyt. Muistan, etten löytänyt edes Alkoa kysymättä paikallisilta. Lidlin kanssa piti härnätä alkuasukkaita ihan kunnolla, että perille lopulta pääsi.

  Kun Lidl eli Lidl tai Lidl löytyi, oli vastaanotto super! Hans Välimäen kuvat vilkuttivat vieraan tervetulleeksi. Paistopiste oli heti sisäänkäynnin lähellä ja leipuri oli leipaissut siellä huumaavat tuoksut esille. Paikallisten kanssa päiviteltiin, että ihan kuin olisi ulkomailla. Äkeläiset olivat muutenkin ystävällistä sakkia ja kertoivat turistille, mitä kaikkea kannattaa paistopisteestä valita. "Kaikki on hyvää!"

  Otin ruisleipää, myslihedelmäleipää ja kolme goudasämpylää. Croissantit näyttivät lässähtäneiltä, niin passasin. Uskon, että ne foliopakatut leipomusta vaille uunivalmiit Lidl-"kroisarit" ovat parenpia.
  Goudasämpylät söin jo automatkalla. Juusto oli voimakasta, sitä oli paljon ja antoi hyvän pikkusuolan suuhun. Uskon, että tämä hiilarimössö olisi ollut uunituoreena parempaa. Leivät olivat super!
  Yhtään normaalipaistopistettä halvemmaksi edullinen Lidl ei tullut, koska vahingossa tuli ostettua pullaa yli oman tarpeen.

  Menenpä kyllä nyt juurikin tekemään tästä aamiaista perheelleni myslihedelmäleivästä, kun sitä vinkuvat.

  VastaaPoista
 3. Ainakin kinkkujuustocroisantti on tosi hyvä.

  VastaaPoista
 4. Älä osta jos et tykkää. Juot pissiä alkoholia mutta hiilari on paska sun mielestä? Älä syö leipää tai muita missä on hiilareita....

  VastaaPoista