sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Bellarom-kahvi

Ja tänään tarjolla: Lidlistä ostettua Bellarom-kahvia. Sitä vihreässä pakkauksessa myytävää tummempipaahtoista. Hinta on 3,69€. Huomattavasti halvempaa kuin useimmat kahvilaadut joita suomalaisissa silkan ahneuden pyörittämissä kartelliketjuissa myydään. Saksalainen epäitsekkyys ja kohtuus rahanhimossa tarjoaa meille siis tasokasta kahvia järkihintaan. Ja taas tuli spoileri. Menin möläyttämään, että kahvi on tasokasta. Kyllä tämä on hyvää ja pehmeätä kahvia. Ihan erilaista kuin coffee ja perfetto. Tätä kannattaa jopa oikeasti ostaa. Voittaa mm. hienon ja täyteläisen juhlamokan. Voittaa kuin Ivan Drago voittaa Apollo Creedin. Murskaavasti ja ihan puskista. Niin jämäkästi, että juhlamokan kaverikahvilaadun täytyy lähteä siperiaan juoksentelemaan metriseen hankeen ja vetämään kivirekeä perässä että pärjää.

Mietitäänpä hetki erilaisten kahvien imago-asioita. Juhlamokka ja kulta katriina ovat sellaisia mummokahveja. Juodaan kuivakan pullan kanssa. Ostetaan siksi, kun sitä on aina ostettu, kun ei tiedetä paremmasta eikä kiinnostakkaan. Siksi lidlin hyllyissä pyörii yksinäistä ja surullista Bellarom kahvia. Trendikkäät kaupunkihipit eivät tietenkään voi tätä ostaa, kun ei ole luomua eikä reilua kauppaa. Ja muut eivät osta koska on halpaa, eli varmaan huonoa. Bellarom-kahvi on varmasti edellisessä olemassaolossaan tehnyt jotain kamalaa. Saksalaisena tuotteena se on varmasti ollut osallisena natsisaksan tekeleissä varmastikkin SS-upseereiden herkkukahvina. Nyt se sitten maksaa karmavelkaansa lidlin hyllyssä hyljeksittynä välimallin tuotteena.

Arvosanaksi tälle mahdollisesti antisemitistiselle kahville annetaan Sturmbannführerin arvo.











3 kommenttia:

  1. Koska oon kauhea hifi-nainen, jauhan itse papuni. Lidlin espressopaahtoiset pavut toimii. Että.

    VastaaPoista
  2. Saksalaisilla ei ole muuten hitustakaan epäitsekkyyttä kaupankäynnissä; sen sijaan Saksassa on todellinen markkinataloudellinen kilpailu vähittäiskaupoissa. Lidl on vain yksi monesta saksalaisesta ketjusta. Mutta ihan hyvä uutuus täällä kartellimaassa...

    VastaaPoista
  3. kiva ettet löytänytkään haukkumista bellaromin pavuista - ehkä hiukan happoisia ovat (se musta) ja melkein täydellistä kun kaipaa niin ovat loistavia... Hinta lattu suhde = super ja koska yksin juon niin ei keneltäkään edes kysellä mitään...
    Käteen jäi vaan Eko ja Luomu REKOa vajaa puolikiloa (hyi!) ja ajattelin tulla tarkastamaan miten Bellarom on luomu ja eko asiansa hoitanut - sen sijaan tulin ensin tänne :) moikka ja EnjoyLife! :)

    VastaaPoista