maanantai 13. huhtikuuta 2015

Papa beers sekaboxi 2

Hei. Tiesittekös, että nyt voitte ostaa tamperelaisen pyynikin käsityöläispanimon nelosvahvuisia oluita ilman, että menette alkoon? Varmaan tiesitte, koska vanha juttuhan tämä jo on.

Tietysti ne oluet täytyy ensin toimittaa Tampereelta Viroon ja lähettää sieltä takaisin Suomeen, että niitä saa kulutajalle suoraan myydä. Kätevää eikö? Onneksi internet on keksitty ja sinun ei tarvitse kuin istua tietokoneella, että saat tilauksen hoidettua.
http://www.papabeers.com/fi/

Tilasimme kolmen toverini kanssa otsikossa mainitun sekaboxi kakkosen. Näin kivasti kimppatilaamalla hinnaksi yhdelle pullolle olutta tuli 3€. Setissä mukana oleva vahvaportteri kuuluu satunnaisesti myös alkon valikoimiin ja siellä se maksaa yli 5€. Eli pitkäripaiseen verrattuna tämä on halpa vaihtoehto.

Meille tietenkin sattui sellainen kommellus, että paketti toimitettiin ensin väärään osoitteeseen mistä aiheutui meille lisäkuluja. Kiitos paljon siitä, rahaa on ja se näkyy.

Millaisia tuotteita laatikossa sitten on? 24 pullon laatikossa on kuutta erilaista olutta, joista osa on hyviä ja osa suorastaan huonoja. Hypätkäämme siis rohkeasti olutarvioiden pariin. Lupaan, että jatkossa arvioin taas jotain muuta kuin olutta, ettei tämä ihan reittaukseksi mene.

Scott the juggler, oatmeal ipa
EBU: 55
Alkoholi: 5,7%
Olen kirjoittanut muistiinpanoihini seuraavaa: Ensimmäisenä lasiin kaadon jälkeen ponnahtaa esiin hedelmäinen mallas, greippinen ja pihkainen tuoksu joka on vähän kuin haketettu mänty. Runkoa on hyvin, olut on sopivasti makea ja kirpeä. Ei kovin hapokas ja helppo juoda. Kaikki todella hyvin tasapainossa. Olut on hieman simamainen ja sitruksinen eikä tästä keksi mitään negatiivista sanottavaa. Maussa on lievää metallisuutta joka ei ole haitaksi
4/5

White ipa
EBU: 50
Alkoholi: 5,2%
Kyseessä on vehnä ipa. Kuiva, tosi katkeran tuntuinen, tuoksultaan aika mieto. Maussa ja tuoksussa on hapanta sitruunaa. Aika yksiulotteinen, vähän vissyvesimäinen jälkimaku. Ei mitenkään osu omaan makuhermooni, johon liian kuiva, hapan ja hiivaisa.
1½/5

Ruby jazz ale special edition
EBU: 50
Alkoholi: 5,3%
Tuoksu on kevyt. Maku maltainen, hiivainen ja aromiltaan vähän pistävä. Katkeroita kivasti, mutta mitään erityistä aromia ei sieltä ponnahda esiin, vetinen. Mausta löytyy kuitenkin kevyttä karamellimaisuutta ja paahteisuutta, kun lämpeää. Ihan ok, muttei mikään tajunnan räjäyttäjä. Vähän kuin hyvin onnistunut "tuplafinlandia" kotikalja.
2½/5

Vahva portteri special edition,
EBU: ei tiedossa
Alkoholi: 7,5%
Odotukset tätä kohtaan olivat kovimmat. Olen vahvaportteria juonut ennenkin ja todennut hyväksi. Enkä ole ainoa, sillä kyseinen tuote voitti Global craft beer award 2014 -kilpailun portteri sarjan.

Maku on hyvä, kevyen paahteinen ja tuhti kuten voittajaoluelta sopiikin odottaa. Aromissa on lakritsaista makeutta. Tässä on hyvä tasapaino kaikkien makujen suhteen. Alkossa tämä tosiaan maksaa yli 5€. Kolmen euron hintaan tämä on todella hyvä diili.
5/5

Winter ale
Alkoholi: 7%
EBU: ei tiedossa
Tämä onkin heti ensipuraisusta alkaen oikein hyvä ja makea. Makuprofiili on jotenkin sukua vahvaportterille. Sen tuoksu on toffeinen ja aprikoosinen, maku hedelmäinen ja täyteläinen.
4-/5

Ismo the king, double ipa
EBU: 85
Alkoholi: 8,5%
Voimakkaan katkera, yrttimäinen, greippimäisen simamainen. Sanoisin, että aivan hyvä, muttei riittävän hyvä. Kuitenkin melko tuhdissa maussa on aistittavissa jopa pientä paahteisuutta. Runkoa on riittävästi, mutta joku tässä maussa kuitenkin häiritsee, eikä ole ihan täydellinen suoritus. Alkoholikin maistuu läpi. Jotenkin tässä leijuu vähän sellainen liian pitkälle käyneen kotiviinin kaltainen paha-aromi.
3/5

Olen kirjoittanut näitä arvioita tässä parin viikon aikana ja näin jälkikäteen sanoisin, että white ipa kannattaa jättää suoraan väliin. Ismo the king voi istua jonkun muun suuhun paremmin, eikä ruby jazzkaan erityisen hyvä ollut. Jos jotain papa beersin nykyisestä valikoimasta uskaltaa suositella niin vahvaportteria ja oatmeal ipaa, joka on hitusen parempi kuin winter ale. Vahvaportteri onkin sen verran hyvää, että sitä kannattaa pistää koko kori.

Suosittelen tilaamaan ihan jo kostoksi tälle typerälle rajoittamiselle ja kaiken kieltämiselle. Tahdon vahvat oluet ruokakauppoihin. Ihan jo vain siksi, että saisimme enemmän valinnanvaraa. Alkon hyllytila on rajallinen ja valikoima suppea. Lisäksi tahdon tukea kotimaisia kötöstelijöitä antamalla rahani heille, jos he hyviä tuotteita tekevät. Alkoon on nimittäin vaikea saada tuotteitaan jakeluun. Vaikka tätäkin on nyt jo vähän helpotettu, on se kaukana siitä mitä se voisi olla. Vaikka joku olisi sitä mieltä, että kakkosolut on ihan hyvää ja sitä pitää vaan juoda enemmän niin se  on täyttä paskapuhetta. Hyvä ja monimuotoinen olut vaatii joskus runsaammin alkoholia.

AAAAAA KALJAA
















Pääsiäinen tuli ja meni. Minä ja pari muuta terävää tyyppiä huomasivat, että Juha Mieto oli taas otsikoissa mämmiperversionsa kanssa. Mutta mitä onkaan käynyt?  Mietaan mämmikunto on heikentynyt dramaattisesti parin viime vuoden aikana.

2011 Mietaalle upposi vielä 50 tuokkosta mämmiä. 2013 miehellä ei enää mennytkään kuin 40 ropposta! Mitä on siis tapahtunut? Onko Mietaan mämmiliekki sammumassa? Olen huolissani.

Tässä vielä bonuksena lopussa Miedon mämmiaiheinen radiohaastattelu. Jännittävänä yksityiskohtana täytyy mainita se, että Mieto syö kuin huomaamatta yhden ropposen mämmiä haastattelun aikana. Alussa hän on syönyt vasta 15 tuokkosta ja hetkeä myöhemmin lukema on noussut jo kuuteentoista. On se vaan silti aika epeli tuon mämminsyönnin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti