maanantai 20. toukokuuta 2013

Lidlin ranskalainen omppusiiberi.

Mietin, että olen kyllä arvostellut aivan liikaa lidlin tuotteita, mutta sitten kuulin Jaakolta, että sitä on alkanut ärsyttää tämä. Niinpä kirjoitan kostoksi arvostelun taas yhdestä lidlin tuotteesta. HÄHÄ! Vituttaako nami nami!

Tällä kertaa arvostelen tällaisen ranskalaisen omenasiiderin "Duc De Coeur Cidre de Normandie", en tiedä mitä tuo alku tarkoittaa, joku nimi se on. Oletan "de" sanan olevan genetiiviin liittyvä prepositio. Tämä on käytössä muissakin latinalaisissa kielissä kuten espanjassa, niinpä uskaltaisin väittää, että tämä on "Normandian siideri". Kuulostaisiko järkevältä?

Pullokoko on 0,75l ja hintaa putelilla on karvan alle 4€. Alkoholipitoisuus kotoisten veroluokkiemme mukainen 4,5%. En yleensä juo siideriä, mutta tämä kuulostaisi aika reilulta hinnalta? Eikös? Tämä on nimittäin huomattavasti mukavamman makuista kuin monet kotoisat hiivakiljumme, jotka sekoitetaan kiljusta, esanssista ja kuplavedestä.

Voin siidereitä sen paremmin tuntemattomana suositella tätä varauksetta. Tämä ei myöskään ole ylimakeaa sokerilitkua vaan mukavan hapokasta ja kuivahkoa. Erinomainen ruokajuoma kevyempien grillimättöjen kuten kanan tai lohen kanssa. Olen toki maistanut parempaakin siideriä, mutta se taisi maksaa baarissa lähes kolminkertaisen hinnan! Suositan siis tätä varauksetta kaikille mietoa kivaa kesäjuomaa himoitsevalle.
Arvosana sähäkkä 4/5!



Minulla ei ole teille tällä kertaa mitään jännää housunkakkimisjuttua tai mitään muutakaan kerrottavana niin ajattelin jatkaa musablogausta. Jäimme edellisellä kerralla unkarilaisen kasarimusiikin esittelyyn.

Tällä kertaa olisi tarkoitus esitellä unkarilaista kasarimusaa joka menisi täydestä nykypäivän ironisena hipsteri-indienä. Ensimmäisenä otetaan käsittelyyn Prognózis.

Alunperin hieman progressiivissävytteistä rockia soittanut bändi löysi erään teorian mukaan puolueen komennosta uuden popimman ja kansainvälisemmän linjan. Orkesterin soundi muuttuikin Tele van a város szerelemmel (suom. tämä kaupunki on täynnä rakkautta) hitin myötä kuuntelijaystävällisempään ja ajattomampaan suuntaan. Voisin edelleen kuvitella tämän hitin kaikuvan missä tahansa nykypäivän nuorekkaassa diskobaarissa "klassikkona". Miettikääpä vaikka kuinka tanssilattia syttyy tuleen Jyväskylän freetimessä, kun tämä hitti lähtee soimaan.

Myöhemmin Neuvostoliiton hajottua Vörös István sai heittää puolueen virallisen rokkiasun spandeksit ja leopardikalsarit pois ja alkoi pukeutua kuin amerikkalainen junttirokkari. Tästä alkoi myös musiikillinen alamäki. Nykyään mies lienee Matti Nykäsen asemassa kotimaassaan. Tässä kuitenkin mies elämänsä vedossa joraamassa Budapestin kaduilla hienossa musiikkivideossa.



Seuraavassa videossa esiintyy Unkarin taatusti ironisin hipsteribändi Elsö emelet kappaleellaan Töröm a fejem (ajattelen pääni puhki). Katsokaa nyt tätä. Vetää sanattomaksi vain positiivisella tavalla. 30 vuotta vanha uskomattoman menevä hittibiisi sopivan korneilla soundeilla ja sympaattisella tavalla koominen video. Jos joku vetäisi tätä flow-festivaalin päälavalla niin levymyynti olisi kymmenissätuhansissa.

Parasta bestiä Unkarista kasarilta. Ei Suomessa osattu tehdä mitään näin hienoa ennen 2000-lukua, eikä oikeastaan vielä nytkään. Unkari 80-luvulla oli musiikillisten nerojen hautomo. Sittemmin luulen, että vaikutteet muualta maailmasta pikkuhiljaa murskasivat nuoren musiikkiskenen luovuuden ja alettiin kopioimaan länsimaalaista kaavamaista populaarimusaa ja tavara muuttui tylsäksi. Harmi.



Ottakaapa nämä orkesterit hanskaan niin voitte päteä musiikkikeskustelussa hipstereiden kanssa siisteillä bändeillä "joista varmaan ette ole kuulleet". Varoituksen sana, näillä bändeillä sitten ei oikein saa unkarilaista tyttöystävää, kun nämä ovat sellaisia noloja bändejä joita niiden vanhemmat ovat mahdollisesti kuunnelleet.

3 kommenttia:

  1. Noilla bändeillä ehkä saa unkarilaisen tyttöystävän äitin.

    VastaaPoista
  2. Sain ranskalaiselta kaverilta käännösapua ja nimi on kuulemma "sydänten herttua".

    VastaaPoista