perjantai 10. toukokuuta 2013

Bataatti

Tiesittekö, että olen kakkinut samalla vessapöntöllä kuin pop-tähti Haddaway? Tämä "What is love, baby don't hurt me."-jäbä. Jos olen kertonut tämän jutun ennenkin niin ihan sama. Ette te näitä kaikkia juttuja kuitenkaan ole lukeneet. Oltiin nimittäin soittamassa kusenpolttamaa suomi-iskelmää/rockia samassa jyväskyläläisesä ruotsinlaivayökerhossa, jossa Haddaway oli ollut viikkoa aiemmin. Takahuone oli tietenkin sama. Jos Haddaway ei sinne kakannut, niin ainakin on pissannut, ehkä jopa pitkin laitoja. Vittu mikä jätkä. "What is love..." hyräilee ja kusee tahallaan reunuksille ja niiden yli pieniä roiskepisaroita lattioille.


Tiedättekös mitä bataatti maksaa nykypäivänä? Eurolla ja kymmenellä sentillä saa puolen kilon bataatin. Ostin tämän lidlistä, mutta ei kai se paljon kalliimpaa muuallakaan ole. Bataatti on ehkä ravitsevampaa kuin peruna. Wikipedian mukaan siinä on perunaa enemmän energiaa, ravintokuitua B- ja C-vitamiineja ja betakaroteenia. Terveysherkkua siis.

Puolen kilon murkulasta tekee muutaman annoksen maukasta ruokaa. Itse ajattelin tehdä keittoa. Myös uunibataatti on herkullista. Annan tähän nyt pari häpeällisen helppoa ruokareseptiä:

Venebataatit uunissa:
Pese bataatti hyvin ja lohko se sellaisiksi veneperuna/lohkoperunamaisiksi viipaleiksi. Laita uuni 250 asteeseen. Kaada bataattien päälle kunnon loraus öljyä (sellaista syötävää öljyä ei esimerkiksi sellaista, jota pistät moottorisahabensan sekaan tai paperikonehydrauliikkaan), chilijauhetta, mustapippuria ja vapaavalintaisia yrttejä. Anna olla uunissa 15 minuttia 250 asteessa ja tämän jälkeen puoli tuntia 225 asteessa. Nom.

Bataattikeittu:
Lohko bataatti, muutama porkkana, desi punaisia linssejä ja sipuli kattilaan. Keitä, kunnes kaikki ovat pehmoisaa höttöä. Soseuta kaikki sauvasekoittimella, lisää ruokakermaa ja chilitahnaa oman makusi mukaan. Tässä vaiheessa kannattaa lisätä myös suolaa, mustapippuria ja mahdollisesti kuollutta eläintä. Itse suosin joko katkarapuja tai siskonmakkaraa. Helvetin simppeliä ja hyvää.

Bataatin arvosana 5/5. Helvetin hyvä. Ai saatana mitä parhautta, mahtavuutta ja loistokkuutta.

Bataatti. Köynnöskasvi, joka tekee kauniin kellokukan. Hyvin kaukaista sukua perunalle.
















Meinasin jatkaa musablogaamista tänään, mutta en jaksa. Siksi laitan tähän vielä täysin aiheeseen liittymättömän epämääräisen tarinan.

Rauni-Leena Luukainen-Kilden taisin mainita edellisessä postauksessani. Hän tarinoi kosmisilla parapäivillä, että hänen asuntonsa huonekalujen paikkoja siirrellään kiusallaan ympäriinsä sillä aikaa, kun hän on poissa. Tavaroita piilotellaan ja niin edelleen. Onko kenellekkään teistä käynyt samaa?

Itse kerran etsin tiettyjä kyniä vaikka miten pitkään. Olin varma, että ne ovat kirjoituspöytäni keskimmäisessä pöytälaatikossa. Otin koko laatikon pihalle ja tyhjensin sen lattialle. Kyniä ei löytynyt. No noin viikon päästä, kun en enää tarvinnut kyniä ne löytyivät vahingossa kirjoituspöytäni keskimmäisestä laatikosta. Oliko CIA käynyt piilottamassa ne väliaikaisesti? Kusipäät saatana.

Lähteet:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Bataatti
Viitattu (10.5.2012)

2 kommenttia:

  1. Olikos sulla Lidlin rasvakeitin? Iske nää sinne. Niin ne Amarillossakin tekee spessuranut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ihrain joo. Bataattien ihraus on kyllä "to do"-listalla, mutta heitin hiljattain rasvat pois niin ei o sitten tullu ostettua uusia. Lisäksi tykkäsin liikaa ihrata perus ranuja niillä ja söin majoneesin kanssa. Lihotti.

      Poista