keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Lidlin Jetgum-purukumi ja pari paistopisteleipää

HEIL LIDEL!

Elikkäs moikkelis poikkelis koikkelis soikkelis vaan kaikille jotka siellä tietokoneen, tablet-tietokoneen tai vaikka älypuhelimen äärellä tätä lueskelevat. Erityinen tervehdys myös niille, jotka ovat päättäneet tulostaa tämän kirjoituksen lukemista varten. Tänään kerron teille pääasiallisesti purukumista.

Jetgum! Eikö ole iskevä nimi, raikkaan lennokas ja nuorekas! Mitäkö pussi maksaa siellä pohditte pienen päänne kipeäksi, 130g pussi maksaa 1,99€ vertailun vuoksi 90g jenkki pussi maksoi 50-60 cnt enemmän. Muistaakseni siwassa pussista saa pulittaa lähemmäs kolme euroa. Hinnan puolesta ollaan siis melko vahvoilla.

Tuoteseloste kertoo, että jetgumissa on 45% ksylitolia, kun jenkissä 100%. Jetgum mainostaa kuitenkin olevansa sokeriton ja vegaaninen. Liekö jenkki sitten tehty kuolleista kissanpennuista ja corgeista?

Koirat ovat älykkäitä

Siitäkin huolimatta, että tuote on vegaaninen sen maku on huippuli. Etenkin tässä lakritsalla maustetussa versiossa. Koostumus on kivan pehmoinen, mutta silti riittävän jämäkkä nautinnolliseen pureskelukokemukseen. Ksylitolipitoisuus taitaa olla tässä tapauksessa kaksiteräinen miekka. Ksylitolilla nimittäin on laksatiivisia vaikutuksia. Voi olla mahdollista, että vaikka hampaat pysyisivät jenkillä terveempinä, niin kakkaa voi lipsahtaa housuun! Valitkaa nyt sitten näiden kahden pahan välillä. Veikkaisin, että useimmat, etenkin koululaiset valitsevat huonojen hampaiden ja housuun kakkaamisen välillä huonot hampaat. On tärkeää säilyttää tietynlainen sosiaalinen asema ja coolius kouluympyröissä. Housuun kakkaaminen alentaa tätä huomattavasti. Itsellänihän ei moisesta ole kokemusta, mutta olen nähnyt muille käyvän näin.

Koulussa jos joutuu huonoon sosiaaliseen asemaan saattaa vaikka innostua kouluampujaksi. Miettikääpä, kun kukkahattutädit saavat kiellettyä kaikki yksityiset ampuma-aseet niin millä sitten koululaiset toisiaan ammuskelevat? Omatekemillä keihäillä kenties? Siellä koulun liikuntasalin katolla Jarno-Eric heittelee keihäillä koulutovereitaan. Ei kukaan huomaa siellä, kun repussa tai sählymailakassissa niitä tuo. Eipä kukaan myöskään arvannut, että Jarno-Ericin menestys yhdessä ainoassa yleisurheilulajissa koituisi monen kohtaloksi. Ehkä kannattaisi kieltää yleisurheilukin koululiikunnasta ihan yleisen turvallisuuden vuoksi, sillä sodankäyntiin ja tappamiseen tarkoitettuja lajejahan niissä enimmäkseen harjoitellaan!

Ajatelkaapa vielä sitä, kun teknisessä työssä jo yläasteikäiset nuoret pääsevät tutustumaan metallityöhön. Siellä vasta voisikin vaarallisen keihään tehdä. Ruumiita tulee voi jumalauta.

Lopputulemana voidaan siis päätellä: Kannattanee ostaa lapselle lidlin purukumia tai kieltää tekninen työ ja yleisurheilu kouluissa. Näin vältytään koulukeihästyksiltä!

Lupasinko arvostella jotain helvetin leipiäkin vielä? No tässä tulee:

Lidl paistopisteen rustico-sämpylä: 0,39€/80g. Rapea kuori, pehmeä sisältä. Muuten tosi hyvä, mutta liian suolainen ja käytännössä täyttä hiilaripaskaa. Arvosana: 3/5

Lidl paistopisteen moniviljasiemensämpylä: 0,39cnt/80g. Pehmeä ja muheva. Ilmeisesti hieman terveellisempi, kuin edellinen tuote. Kuituisempi ja siemenet ovat ihan helvetin terveellisiä. Tämäkin on kuitenkin liian suolainen ja ilmeisesti 10cnt kalliimpi kuin s-marketin paistopisteen moniviljasämpylä (Danske [nimi muutettu] väitti näin). Tuntuuko huijatulta, kun s-marketissa oli jotain halvempaa kuin lidlissä? Kyllä jumalauta tuntuu. Arvosana: 3½/5.


Terveysjärjestyksessä vasemmalta oikealle. Kakan ulostulon helpottamisominaisuuksiltaan myös samassa järjestyksessä.
1 kommentti: