keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Kurakaljan supertesti

Tänään siis halpojen markettioluiden sokkotestissä oli mukana: Koff III(1,47€), Karjala III (1,27€), Karhu III (1,18€), Sandels III (1,71€), Pirkka III (sininen) (0,95€), Olvi III (0,98€) ja Nobelaner III (0,89€).

Testituotteet

Ensimmäisenä sanon sen, että  nämä on ostettu yhdestä kaupungin kalleimmasta kartelliketjun kaupasta. Pienestä 23 asti auki olevasta k-marketista. Paitsi tietenkin lidlin jumalainen voittajatuote.

Testaajia oli minun lisäkseni kaksi. Oluet tuotiin pöytään yksi kerrallaan neutraalissa juomalasissa. Sitten maisteltiin. Teimme muistiinpanoja oluista ja koitimme arvata mitkä tuotteet olivat kyseessä. Nyt tietenkään en enää muista mikä oli mikäkin, mutta pirkka oli selkeästi joukosta erottuva. Huonossa mielessä nimittäin. Sen tyypillinen virhemaku erottui selkeästi joukosta. Myös hieman tummemman värinen ja voimakkaamman makuinen karhu oli selkeästi tunnistettavissa. Muuten oluita ei pystynyt nimeämään erillisiksi tuotteiksi. Makueroja oli, mutta ne olivat häviävän pieniä. Edes testin kallein olut sandels ei erottunut joukosta edukseen.

Oluttestaaja örpsäyttämässä huiviinsa kurakaljaa
.
Arvatkaapa mikä on tämän testin tuomio? Sepä tietenkin, että kannattaa ostaa halvinta, muttei pirkkaa. Muuten nämä ovat melko samalla viivalla. Eli kuten jo taisin vahingossa kertoa: hintalaatusuhteeltaan paras tuote on nobelaner ja paskin Pirkan hirvitys. Testailimme muuten myös sinisen ja punaisen pirkan eroja. Toisessa on vähän erilainen virhemaku kuin toisessa. Välttäkää.

Ajattelin tehdä tästä kirjoituksesta huomattavasti eeppisemmän, mutta minulta kyllä loppui mielenkiinto ja varsinainen sisältö täysin. Tuossa olisi neljä pientä muistiinpanolappuakin joista kertoa yksityiskohtia, mutta enpä viitsi. Kaikissa lukee yhden kohdalla pirkka ja jossain lapussa "vähän outo", se taisi olla koff. Ja mistä lähtien koff on ollut noin saatanan kallista? Ennenhän se on maksanut aina alle euron tölkki. Johtunee tuosta viholliskaupasta ja sen törkeästä riistohinnoittelusta.

Kyllästyin tähän aiheeseen jo aivan totaalisesti, niin kerron teille millaisen koiran haluaisin. Aiemmin tahdoin sellaisen mad max-koiran, mutta totesin niiden olevan aika rumia. Nyt haluankin sellaisen pienen Lassie-koiran. Semmosen vähän beaglea isomman, mutta ajokoiraa pienemmän. Ai että ne on lutuisia ja kuulemma fiksuja ja miellyttämishaluisia. Luin wikipediasta. Pidän älykkäistä asioista, ihmisistä ja koirista.

Voisin vielä kertoa vanhempieni Onni koirasta. Hämmennyin sen kyvystä suunnitella tekemisiään. Se jäysti koppaansa missä nukkui ja aina ihmeteltiin, että mitä helvettiä se pureskelee, tässä on sulle tämmönen nahkaluusolmujoku jauha sitä. Niin ei, se vaan pureskeli sitä koria. Ilmeisesti kyseessä oli kuitenkin remonttiprojekti. Se pureskeli palan pois, jotta sai kuononsa paremmin asetettua koppaan. Fiksua, pitkäjänteistä ja suunnitelmallista toimintaa tuollaiselta elukalta.
1 kommentti: