torstai 14. lokakuuta 2010

Suuri leivontamargariinivertailu: Euroshopper Baking margarine vs. Lidl Stege & Bagemargarine

Tänään jääkaapissani on kahta eri valmistajan halpaa margariinia. Leivon muffinsseja. Katselin ja totesin, että hyvin palvellut Lidlin margariini on sen verran vähissä, ettei se riitä. Ostin siis samassa hintaluokassa painivaa ES-margariinia, jonka hinta oli muistaakseni noin 0,8 euroa. Kuitti hukkui jo tuossa kotimatkalla, eli valitettavasti en voi ilmoittaa tarkkaa hintaa. Lidlin margariini oli myös alle euron. Luultavasti halvempaa kuin "ES" (muistaakseni 0,7€).

Molemmat pakkaukset ovat ulkoapäin värikkäitä tiilen muotoisia harkkoja. ES:n punainen ja tyylikäs paketti muistuttaa enemmän tiiltä väriltään, joten se vie tässä mielessä voiton kotiin miehekkäämpänä ja äijämäisempänä pakkauksena. Lidlin keltainen pakkaus tuo mieleen voin ja siksi on ehkä kuitenkin elintarvikepakkauksena onnistuneempi. Itse en mielelläni syö tiiliskiviä. Tällä osa-alueella julistan tasapelin. Titaanien taiston ratkaiskoon siis makutesti tai joku muu ominaisuus.

Euroshopperin margariini sisältää tuoteselosteen mukaan enemmän energiaa, mutta lidlin margarinissa on hieman enemmän A-vitamiinia, D-vitamiinia on saman verran. Euroshopperin margariini myös myöntää sisältävänsä laktoosia, lidlin pakkausselosteessa ei siitä ole mainintaa. En tiedä johtuuko tämä siitä, että lidlin margariinissa laktoosia ei ole?

Lidlin margariini on väriltään selkeästi keltaisempaa ja voimakkaammin teollisen makuista, mutta myös hieman maittavampaa kuin neutraali euroshopper. Uskoisin, että lidlin margariini maistuu paremmin läpi leivoksissa niin hyvässä kuin pahassa. Jos näitä pitäisi paketti syödä raakana niin varmaan söisin neutraalia euroshopperia ennemmin. Lidlin margariini käy erinomaisesti paistamiseen tuoden mukaan omaa aromiaan toisin kuin euroshopper.

Voin todeta, että jos leivot ja paistat niin osta lidlin tuote. Jos ainoastaan leivot tai syöt raakana suoraan paketista, niin euroshopper saattaa viedä voiton. Yrityksistäni huolimatta margariinit eivät suostuneet taistelemaan areenalla keskenään kuolemaan asti, joten taistelu on valitettavasti niin tasainen, että julistan lidlin margariinin ylivoimaiseksi voittajaksi, koska sen pakkaus on väriltään samanlainen kuin pakkaus johon kapteeni James T. Kirk on pakattu.

Katsokaa huikea star trek jakso, jossa kaksi star trek-universumin kovinta margariinipakkausta laitetaan taistelemaan keskenään kuolemaan asti!

1 kommentti:

  1. Melkein kaikkeen leivontaan voi käyttää ruokaöljyä margariinin sijaan, ainakin kaikessa missä se margariini laitetaan pehmeänä tai sulatettuna kuten muffineissa. Paljon vähemmän tyydyttyneitä rasvahappoja ja pääsee ihan yhtä halvalla. Levitteenä ei toimi ihan yhtä hyvin.

    VastaaPoista