lauantai 16. lokakuuta 2010

K-marketin oluiden eeppinen taistelu: Uusi pirkka lager ja Euroshopper

Olen jo aiemmin arvostellut pirkan lager oluen. Tumman ja vaalean. Molemmat olivat tosi huonoja. TOSI HUONOJA. Niin huonoja, että jouduin todellakin huutamaan kerran, että tosi huonoja. Nyt pirkka lageria kuitenkin saa nätissä pienessä sinisessä 0,33l tölkissä hintaan 0,83€. Tämän tuotteen valmistaja on Olvi. Euroshopperin olut valmistetaan Eestissä ja puolen litran tölkki on hinnaltaan 1,59€.
Euroshopper:
Ensimmäinen asia minkä ES oluesta havaitsee on sen laimea "tsupahdus" avatessa. Ja olut muutenkin tuntuu kovin hapottomalta ja väljähtyneeltä nopeasti. Maku on kuitenkin maltainen ja tasapainoinen. Tölkki on myös erittäin kutsuvan näköinen. Rohkenen epäillä, että tämä tulee jostain samalta tehtaalta kuin A. Le Coqin oluet. Maku on sen verran sama.

Jarkon vaimo väittää, että kaadoin tälläisen tölkin itse naamoilla maahan. Syytän kuitenkin sitä sen kaatumisesta, kun sain siltä mamba karkkia ja riemuissani annoin halin. Tuolloin tölkki kaatui. Jarkon vaimon vika! Ehkä. Arvosanaksi tämä saa: Pyyhi kyyneleet (mamban paras biisi mielestäni)

Pirkka lager:
Pirkan olutvalikoiman uusi kotimainen lippulaivatuote tsupahtaa voimallisesti köllöteltyään jääkaapissakin tovin. Maultaan olut on mauton, pehmeä ja helposti juotava kuralager. Tämä on juuri kaikista huonoimmalla tavalla suomalaiseen makuun tehty olut. Tosi mitäänsanomaton peruskaljoittelu juoma. Ja sellaisena varsin erinomainen. Makunautintona selkeästi euroshopperia huonompi, mutta hintaluokassaan erinomainen haastaja. Tälle annan arvosanaksi: Meille vai teille (Kännissä menettelee, mutta oikeestaan tosi huono)

Täytyy vielä kertoa, että sellainen pysäköintikiekko on tosi huono jääraappa. Menee kahtia tosi helposti. Jää on paljon kovempaa kuin se. Ostakaa oikeat raapat. Ja pistäkää naulakot kiinni seinään kunnolla. On tosi huono juttu, että naulakko tulee alas seinästä, kun siihen pistää takin. TOSI HUONO! Niin huono juttu, että sorruin taas huutamaan internetissä. Oikeesti ei raivostuta, naurattaa vaan. Rakastetaan vaan, niinkuin jotkut sanoo. Eikös joo? Oonko minä vielä humalassakin? Ehkä vähä. Salaa.

1 kommentti: