perjantai 2. tammikuuta 2009

Halvat markettioluet osa 1. Sofiero

Vähävaraisen on sijoitettava useimmiten olutostoksilla rahansa hintalaatusuhteeltaan (lue eniten alkoholia halvimmalla) parhaaseen juomaan. Aina ei jaksa juoda kotiviiniä tai kiinalaista riisiviinaa vaan tekee mieli olutta. Niinpä lähden arvioimaan edullisia markettioluita. Ennakkosuosikkeja on, mutta etenen siinä järjestyksessä mitä olutta minulla sattuu milloinkin olemaan.

Ensimmäisenä vuorossa sofiero. Ruotsalainen hopeamitalivoittajaolut vuodelta 2004 San Diegon world beer cupissa. Tämä lupaa hyvää, sillä arvomitalisijoilla ollut olut ei voi olla huonoa. Olut ei ole halvimmasta päästä, mutta halvinta mitä marketista löytyi tällä kertaa, sillä Pirkka lageria ei hyllyssä syystä tai toisesta ollut. Hinta oli muistaakseni 1,69€. Tämä on tölkkiolueksi siis varsin sopivan hintainen ollakseen tällaisessa vertailussa.

Maku on aluksi metallinen, hieman vetinen, kuten peruslagereilla on tapana. Humala erottuu selkeästi maussa, joka on tosin hieman karvas. Helppoa juotavaa. Ihan kiva 6½. Hämmentävää, että monet vastaavat kuravedet kuten karjala, olvi, lapin kulta ovat selkeästi kalliimpia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti