maanantai 29. helmikuuta 2016

Lidl kotimainen olut

Uusin ja ilmeisesti halvin markettibulkki on täällä. Kyseessä on lidlin otsikon mukainen koruttomasti pakattu bulkkiolut.

Yksi 0.33l tölkki maksaa 0,82€, eli on 7cnt bulkkioluen kuningasta nobelaneria halvempi. Erona näissä on se, että kotimaisen oluen ainesosaluettelo sisältää ohratärkkelystä. Nobelaner käsittääkseni on täysimallasolut ja siten lähtökohtaisesti laadukkaampi tuote. Ohratärkkelystä lisätään olueen samasta syystä, kuin lisäät kiljuun tai kotiviiniin sokeria. Saat enemmän alkoholia laittamalla vähemmän kalliita valmistusaineita ja makua. Kotimaisten panimoiden selitys tälle on se, että tämä parantaa "juotavuutta" eli toisinsanoen "mauttomuutta". Eihän suomalaiseen makuun sovi mikään liian voimakas.

Aionkin nyt arvostella oluen maistamatta ja toisen kerran maistamisen jälkeen.

Maistamatta:
Olut on tyypillinen suomalaiseen makuun tehty mauton bulkkilager. Humalan aromi on juuri ja juuri aistittavissa tuoksussa ja maussa. Runkoa ei ole nimeksikään, sillä sekin vähä maltainen maku, jota edes bulkkioluelta voi odottaa on laimennettu ohratärkkelyksellä olemattomiin. Jos tästä pitää jotain positiivista keksiä, niin oluessa tuskin on huomattavia virhemakuja. Todella tylsää kännijuomiseen tarkoitettua halpiskaljaa, jota ei voi erityisesti suositella kenellekään, kun vieressä on edes hituisen verran mielenkiitoisemmat nobelaner ja grafenwalder oluet, joissa on hieman makua ja särmää.

Arvosana 2/5. Yleisarvosanaa siis tässä nostaa oluen erittäin edullinen hinta!

Maistamisen jälkeen:
Olut on tyypillinen suomalaiseen makuun tehty mauton bulkkilager. Humalan aromi on juuri ja juuri aistittavissa tuoksussa ja maussa. Katkeroa oli hituisen odotettua enemmän, muttei mitenkään ihmeellisesti. Runkoa ei ole nimeksikään, sillä sekin vähä maltainen maku, jota edes bulkkioluelta voi odottaa on laimennettu ohratärkkelyksellä olemattomiin. Jos tästä pitää jotain positiivista keksiä, niin oluessa ei ole huomattavia virhemakuja. Todella tylsää kännijuomiseen tarkoitettua halpiskaljaa, jota ei voi erityisesti suositella kenellekään, kun vieressä on edes hituisen verran mielenkiitoisemmat nobelaner ja grafenwalder oluet, joissa on hieman makua ja särmää.

Arvosana 2/5. Yleisarvosanaa siis tässä nostaa oluen erittäin edullinen hinta!

Kotimainen olut karuissa arktisissa oloissa (parvekkeella)
























Edellisestä intialeffapostauksesta onkin kai kulunut jo aika paljon aikaa ja olen ehtinyt katsomaan muutamia hyviä (ja helvetin monta huonoa) lisää. Voisinkin kertoa teille niistä.

Don (2006 & 1978)
2006 vuoden Don on Shah Rukh Khanin uusintaversio Amitabh Bachchanin samannimisestä toimintaleffasta. Olen katsonut molemmat ja todennut ne aivan kelvollisiksi. Uudempi on moderni ja viihdyttävä toimintapläjäys jossa on hitusen verran vähemmän tanssikohtauksia kuin bollywood-leffoissa yleensä. Molemmissa leffoissa leffan tähti tekee kaksoisroolin esittäen mafiamies Donia, jota poliisit jahtaavat ja sitten Donin kaksoisolentoa. Tämä on todella perinteinen resepti bollywood-leffoissa. Nämä kuitenkin ovat melko hauskoja ja viihdyttäviä. 70-luvun leffassa on hauskaa machoilua ja kevyesti huumorin puolelle venyvä 70-luvun jytäävä puvustus.


Don on kova jätkä.



















Ylpeys käy lankeemuksen edellä.



















2000-luvun versiossa meininki on tosiaan moderni vaikka juoni on lähtökohtaisesti sama. Voisin suositella, että katsotte molemmat versiot näistä leffoista. Ihan hauska nähdä miten leffan teko tuollapäin maailmaa on kehittynyt.

Shah Rukh Khan kuitenkin selkeästi yrittää välillä tehdä hieman kansainvälisempiä elokuvia toisin kuin esimerkiksi Akshay Kumar, jonka leffat ovat 100% intialaisille suunnattua aivotonta soopaa. Oman genrensä bulkkilageria siis, intialaiseen makuun! Shah Rukh osaa, tai ainakin  yrittää myös näytellä, joten hänen leffojaan on muutenkin vähän helpompi katsella. 70-luvun Amitabh on lähes aina jäykkä kivikasvokovis, esikuvana luultavasti Clint Eastwood kaksine ilmeineen (hattu päässä ja ilman hattua).

Näissä 70-luvun leffoissa on kuitenkin oma viehätyksensä. Suosittelen lämpimästi! Donista on myös kakkososa, joka ei ole ihan  ykkösen veroinen, mutta ihan ok sekin.





Action Jackson
Tämä on varmasti tykeimpiä Bollywood-actioneita jonka olen nähnyt. Kehuin aiemmin Ajay Devgnin Singhamia, mutta tämä on vielä kovempi. Naistähtenä leffassa on söpö Sonakshi Sinha, jonka erikoistaito on laittaa "naama norsunvitulle" aivan uskomattoman taitavasti. Ilmeisesti Carl "Apollo Creed" Weathersilla on saman niminen kasarileffa, mutta sitä en ole nähnyt.

En oikeastaan osaa sanoa tästä leffasta hirveästi muuta kuin, että toiminta on aivan jäätävän överiä ja törttöilykohtaukset ovat jokseenkin huvittavaa perus uunoilua, jolla tämän tyylilajin leffat on täytetty. Juoni on tässä muutenkin sivuseikka, mutta yllätys yllätys: Tässäkin on kaksoisolento ja kaksoisrooli. Tämä kaikki on vain tekosyy juoksuttaa kuvaruudulle toinen toistaan hölmömpiä vitsejä ja fysiikanlakeja uhmaavia toimintakohtauksia. Samalla tavalla kuin se makaronilaatikko, jota syötte on vain tekosyy nostaa ketsuppia suuhun, kun ei sitä voi pelkiltään syödä. Eihän kukaan makaronilaatikosta oikeasti tykkää, mutta ketsupista tykkäävät kaikki!

Katsokaa näitä kuvakaappauksia ja traileri. Ne kertovat enemmän kuin tosi monta sanaa. Jos Action Jackson olisi lihamakaronilaatikko, niin siinä olisi koko tuubi ketsuppia.


Laittaisin vielä yhden katanan AJ:n hampaiden väliin jos saisin itse päättää.












Intialeffoissa ei voi näyttää suudelmaa tai tissejä, mutta naiselle voi antaa turpaan.






Jai Ho
Tämäkin on remake. Alkuperäinen leffa on käsittääkseni Megastar Chiranjeevin Stalin, joka sekin kaiketi remake jenkkileffasta Pay it forward, mutta mitäpä väliä. Ja joo, leffan nimi oli tosiaan STALIN. Chiranjeevillä on myös Hitler niminen leffa, mutta se on toistaiseksi katsomatta.  Tuossa Pay it forward leffassa näkyy olevan Haley Joel Osment. Oletteko nähneet mitä se näyttää nykyisin? Se näyttää nimittäin naamaltaan aivan samalta kuin lapsena. Keho vain on kasvanut sen söpön pikkulapsen naaman ympärille isoksi michelin ukoksi. Todella hämmentävää!

Tässä jäbille kuvakaappaus Stalin-leffasta. Ja joo oon kattonut tämänkin.












Elokuva kertoo sellaisesta miehestä, joka keksi tavan parantaa maailmaa, että jos jokainen auttaa aina neljää ihmistä ja näistä autetuista jokainen auttaa taas neljää, niin maailmasta tulee parempi paikka. Äijä sitten joutuu jonkun rötösmiehen kanssa vaikeuksiin ja tulee helvetisti tappelua. Salman Khanin leffaksi tämä on tavallista parempi ja toimintakohtaukset ovat todella hyvin tehtyä ja julmaa mäiskettä. En nyt osaa sanoa, että oliko tämä oikeasti hyvä leffa, mutta lopputaistelu ainakin jäi mieleen poikkeuksellisen hyvänä, enkä muista kovasti haukotelleenikaan leffan aikana niin ajattelin mainita tämän tässäkin. Lisäksi tässä on hyvin paljon ajatuksia herättävä sarja kuvakaappauksia:


Kai James Bondkin on tän tehnyt?






*HOP*














"FUU FUU" T: autonkuljettajaukkeli





*HOP*









"FUU FUU" T: rötösmies






















Om shanti om
Laitetaanpa listalle yksi Shah Rukh Khanin leffa lisää. Tämä on romanttinen rikosdraama. Kuulostaako vähän tylsältä? Ehkä ei kuitenkaan. Tässä vaiheessa olette jo sen verran kovia intialeffatietäjiä, että tajuatte varmaan tämän leffan viittaukset. Tämä leffa itseasiassa parodioi aika hauskastikin Bollywoodia itseään ja sen kliseitä. 70-luvulla leffatähteyteen nousemassa oleva nuori mies kuolee ja syntyy uudelleen nykypäivään. Leffassa hassutellaan monilla genrejen kliseillä ja viljellään runsaasti viittauksia muihin leffoihin.

Elokuva oli todella positiivinen yllätys itselleni ja tykkäsin siitä kovasti. Suositan lämpimästi jos pelkkä päätön toiminta ei maistu ja sinulla on jonkinlainen tietämys bollywood-elokuvista.


Juu, mulla kanssa tekee kipeää diskossa.




TAJUSITTEKO LÄPÄN? Varmasti tajusitte?



















Policegiri
Laitetaan listalle vielä yksi perinteinen superpoliisileffa. Tässä leffassa yksi bollwoodin vakionaamoista Sanjay Dutt esittää kovispoliisia, joka pistää korruptoituneet poliitikot ja muut poliisit kuriin. Tämä on varsin onnistunut toimintakomedia siinä, että se on aika hauska ja toiminnantäyteinen mäiske. Näissä joissain leffoissa on vielä samaa aivottomuutta ja machoilua kuin 80-luvun jenkkitoimintaleffoissa, joka on tärkeä osa niiden viehätystä. Tästä ei oikein voi muuta sanoa kuin, että jos bollywoodtoiminta maistuu, niin tämä on hyvä lisä katsomislistalle.


Nämä leffatkin ovat muuten parempia, jos tiputtelee märkää samalla.












2 kommenttia:

  1. Sorry waan mutta nobekin on nykyään high gravity -olutta, minkä voi todeta purnukan kylkeen painetusta tuoteselosteesta jonka mukaan ainesosana on humalauute. Tärkkelyksestä ei mainita mutta sitähän siihen ohrakiljuun on tungettu.

    Epäilykseni heräsi samointein kun pitkän tauon jälkeen haalin purkkeja ja tutun kirpeyden sijaan minua tervehtikin flättänä sammionpesuvesi.

    Mihinkään ei voi luottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No humalauute nyt on kuitenkin humalaa. Nythän noppatölkkejä ei nää edes näytä lidlissä olevan!

      Poista