torstai 29. elokuuta 2013

Crivit sports softshell-pyöräilytakki ja pyöränpumppu

Arvatkaapa mistä kaupassa tämmöisen brändin tuotteita saa? NO LIDLISTÄ! Joka ei arvannut oikein pistää nyt vasemman kätensä sormet pöydänkulmaa vasten ja näpäyttää äkäisesti oikeassa kädessään pitelemällään viivottimella itseään sormille. Jumalauta!

Yritin jo viime viikolla saada lidlistä softshell-takkia syksyisiä ulkoiluhommia varten, mutta piru vieköön ne olivat loppuneet. Seppälässä oli yksi kappale ällöttävän vihreää jäljellä. En minä sitä ostanut. Kurjat tulonsiirroillaeläjät, opiskelijat ja vuorotyöläiset! Veitte minulta takit nenän edestä.

Riemuni olikin ylitsevuotavainen, kun uusimmassa mainoksessa tarjoiltiin taas softshell-takkia. Tällä kertaa päätin sellaisen saada; minulle ei vittuilla. Istuin keskiviikkona tunnin ylimääräistä työaikapankkiin, että voin tänä aamuna mennä suoraan lidlin kautta töihin. Paikallinen lidli nimittäin aukeaa yhdeksältä ja menen yleensä töihin kahdeksan aikaan. Minulla on joustava työaika.

Käykää lapset ne koulut loppuun niin saatte tällaisen työpaikan missä saatte joustoa. Parasta bestiä.

 Olin siis hyvissä ajoin hieman ennen yhdeksää lidlin ovella. Siellä olikin jo pari muutakin tyyppiä norkoilemassa. Ensimmäin ajatus olikin, että ei helvetti tulevatko ihmiset oikeasti näin aikaisin jonottamaan tarjoustuotteita vai oliko porukka vaan aikaisin liikkeellä kuten minäkin. Ei mennyt kuin hetki niin ihmisiä oli 30-40 kärkkymässä ovien edessä. Fiilis oli kuin kivikaudella jonottamassa Iron maidenin keikkalippuja ennen internetin keksimistä. Osa keski-ikäisistä jopa ETUILI saadakseen parhaat paikat ovelle. Ja toden totta ihmiset suorastaan juoksivat hakemaan itselleen lidlin laadukkaita urheiluvaatteita. Mitä saatanaa?

Nappasin ihmisraatoa repivän zombilauman kaltaisen joukon keskeltä itselleni pari makupalaa eli takin ja pyörän pumpun ja paistopisteen kautta kassoille.

Mitä tästä opimme? Jos käyt töissä niin käy suosiolla urheilukaupasta ostamassa urheiluvälineet. Ei tarvitse painia köyhien kanssa. $$$ Rahaa on $$$.

Millainen tuo suuresti haluttu takki sitten on? Sisällä mukavan fleecemäinen pehmeä kerros ja ulkona jotain muuta. Hengittää ja tuntuu kevyeltä yllä. Olen sellainen välimallin jäbä, että minulle käy yleensä M ja L, ostin tällä kertaa M-koon. Koko on muuten hyvä, mutta treenatut massiiviset hauikseni ovat siellä hieman pinkeänä. No ei suuri ongelma. Enemmän urheiluvaatteessa harmittaisi liian pitkät tiellä pyörivät hihat tai helma. Tässä ne ovat juuri sopivat.

Hintaa oli pyöreästi 18€. Katselin pikaisesti netistä niin vastaava takki maksaa 50-100€. Eli tämä on todella halpa ja hyvä ostos. Kävin jo vetämässä tämä päälläni pyörälenkin. Takki pitää hyvin tuulta, mutta hengittää. Tämän pitäisi myös hylkiä kohtuu hyvin vettä, mutta tätä ominaisuutta en vielä päässyt toteamaan. Uskotaan, että se on totta. Annan tälle arvosanaksi nyt rohkeasti 4/5. Jos käykin niin, ettei tämä olekkaan kovin vedenpitävä niin ei tule puhuttua paskaa.  Mutta halpa tämä on ja hyvä. Suosittelen kyllä.

Reilun seitsemän euron hintainen pumppu minut vasta yllättikin. Se on jämäkän tuntuinen ja siinä on painemittari. Päässä on kiinteästi kaksi suutinta joista toinen käy dunlop- ja toinen autonrengasventtiiliin. Pyörässäni on tällä hetkellä typerästi molemmat venttiilit, koska biltemasta ei löytynyt sopivia autoventtiilisiä sisäkumeja. No tämäpä ei ole enää ongelma. Heil lidel! Pumppu pysyy hyvin kiinni venttiilin tapissa ja parilla työnnöllä saa jo hyvin painetta renkaaseen. Erinomaista! 5/5!

Nuo takit voi olla jo loppuneet, kun olivat sen verran suosittuja, mutta Ikaalisten lidlissä niitä kuulemma vielä oli. Pumppu kannattaa ainakin käydä hakemassa, ne tuskin loppuvat niin nopeasti.

Minulla oli aiemmin 5,5€ maksava bilteman jalkapumppu joka oli täysi paska. Sitä välttäkää kuin haisevaa puliukkoa. Sellainen esitteli kerran kaverilleni slerbaansa eli penistään bussipysäkillä ja yritti myös virtsata päälle. Yhtä ahdistava on tämä bilteman jalkapumppu. Se "metalli" siinä vääntyy ensimmäisellä polkaisulla ja suutin on täysin onneton. Saat puristaa sitä kaikin voimin kiinni venttiiliin ja siltikkään ilmaa ei tunnu menevän renkaaseen. Täyttä roskiskamaa.

Muistatteko muuten, kun kerroin siitä koirasta minkä haluan? Kerroin haluavani Shetlanninlammaskoiran. Mutta nyt olenkin lällyttänyt vähän corgeja ja haluankin ehkä sellaisen. Toisaalta se tuntuisi olevan tosi vaivalloista ottaa elukka itsekseen. Ehkä jos ottaisin tyttöystävän ja sen kanssa koiran. Sitten voitaisiin erota ja pitää sitä koiraa vaikka vuoroviikoin tai vuorokuukausin, niin ei tarttisi koko ajan olla hyysäämässä. Eikö ois hyvä idea?

Vitummoiset ostokset.














Minulla on semmoinen ikävä fiilis, että tuli ihan liikaa tekstiä ja liian vähän kuvia. Laitan teille tähän bonukseksi jonkun kuvan.

Se on min itse kötöstelemä pitsa. Todella herkullista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti