keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Presto Cabinet blanc örpsähdysviini

Nyt juopotellaan ankarasti. 25 litraa kotiviiniä ja aamulla jäätävä päänsärky ja ripuli? No ei niinkään. Kotiviini kannattaa tehdä rakkaudella ja maltilla. Se kannattaa laittaa tulille, kun on rahoissaan ja on muutenkin varaa ryypätä. Harrastus kannattaa aloittaa esimerkiksi, kun saa vakituisen työpaikan. Ei tule hätiköityä viinin valmistuksen kanssa. Tärkeätä on välineiden ja astioiden huolellinen puhdistus ja desinfiointi. Näin vältytään virhemakujen syntymiseltä. Kirkastus kannattaa myös tehdä maltilla. Mutta kaikista tärkein on tämä Luciferin arkkipiispan mestari Siitoimen ohje:

Keittäessänne viinaa, tai valmistaessanne viiniä, kiroilkaa, huutakaa ja mellokaa niin paljon kuin vain jaksatte niin viinasta ja viinistä tulee ensiluokkaista. -Musta magia osa 1, Siitoin (1974)
Eli musiikit täysille ja hirveä öilötys päälle. Koiraakin voi haukuttaa jos sellainen on. Näin henkimaailma on puolellanne.

Kerrotaanpa nyt vielä mitä nämä ainekset kutakuinkin maksavat: Viiniainespakkaus on hinnaltaan 9-12€. Tämä taisi olla noin 10€. Ostin tämän kuusi viikkoa sitten, enkä muista tarkemmin. Halvimman otin kuitenkin. Nämä vaaleat maistuvat aina samalta, eli huolella tehtynä erittäin juotavalta. Vettä kannattaa ohjeesta välittämättä laittaa se 25 litraa ja sokeria kuutisen kiloa. Ei tule liian makeaa, kun käyttää loppuun ja maun saa hyväksi jälkimakeuttamalla. Sokerit tulevat maksamaan noin 7€. Mittaus paljasti tämän alkoholipitoisuudeksi noin 13%. Eli tehokasta kännijuomaa tai hyvä pohja sekoitettavaksi vissyn kanssa.

Tämä merkki takaa laadun.

Kirkasta ja haisee hyvältä.

















Kaunein kuvaus örpsähdysviinistä on kuitenkin tullut humalaisen hengentieteen asiantuntijan suusta:

Tulostavoitteellisen makuista, maistuu teiniraskaudelta.

Voiko täydellisesti onnistuneelta kotiviiniltä enää muuta toivoakkaan? Ehkä jos sen ainekset olisi ostettu lidlistä. Paljon muuta ei. Arvosanaksi voidaan antaa 5/5 suorilta. Litrahinta kaikkine kilkkeineen ehkä noin euron. Tästä ei alkoholismi paljon halpene.

Tätäkin reseptiä voi koittaa vielä optimoida seuraavalla loitsulla:

Mikäli juotte paljon viinaa, eivätkä rahanne tahdo riittää sen ostoon niin sanokaa aina seuraava lause juodessanne, “Minä juon ja osan jätän, minä juon ja osan jätän”. Tämä lause täytyy aina sanoa kun avaa uuden pullon, niin sen seurauksena Paholainen aina vähän lisää viinin tai viinan määrää, ja voitte ryypätä pitempään. -Musta magia osa 1, Siitoin (1974)


Kuvassa Pekka istumassa paskalla. Pekka on natsi ja sillä on hakaristipaita. Paheksutaan sitä: hyi. Hyi tosi paljon!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti