keskiviikko 8. elokuuta 2012

Lidlin halvat herkkulijuustut: Manchego ja chilicheddar

Lippu korkealle! Adolf Lidel on taas tarjonnut tasokkaita herkkuja halvalla ja te kurjat olette missanneet tämän. Ai miksikö en kertonut, että tällaista on tarjolla? No en minä vastaa teidän syömisistänne herranjestas. Katsokaa sitä mainoslehtistä, joka teille kannetaan kotiin. Jos olette tyhmyyksissänne laittaneet "ei mainoksia"-lapun niin saatte kyllä syyttää vain itseänne. Ainoa syy ottaa mainoksia kotiin on Adolf Lidelin tiedote. Hieno tunne tulla työpäivän jälkeen kotiin ja ottaa eteisen lattialta uusi lidlin mainos ja istua lukemaan se oikein ajatuksen kanssa. Keskiviikko on tämän vuoksi viikon paras päivä. Ja kyllä, minulta pääsee lukiessani pieniä "UIJUIJUI"-huudahduksia, kun on niin halpaa.

Arvioitava tuote numero yksi on siis manchego-juusto. Nyt tunnustan, että en muista minkä hintainen tämä oli.  Heitin kuititkin Porissa roskikseen. (voin kertoa jonkun hassun kommelluksen Porin matkalta jos maltatte lukea tämän jutun kokonaan) Ehkä 3,60? Veikkaan, että oli alle neljä euroa. Kuitenkin kuulemma puolet halvempaa kuin stockmannilla. Jarkko sanoi. Uskokaa sitä. Tosi halpaa. Onko tämä sitten hyvää? Jos pidät ankeasta pahvilaatikon makuisesta rasvattomasta pirkkajuustosta niin tämä ei ehkä ole sinun juustosi. Yllätyin itsekin maun voimakkuudesta. Tosi herkullista. En oikeastaan osaa kuvailla juuston makuja, että joudutte tyytymään nyt tähän. Voimakkaan ja hyvän makuista. Valmistettu Espanjassa lampaan maidosta. Ostakaa ja herkutelkaa. Arvosana 4/5 sormea kädestä. Mietitäänpä mikä sormi se puuttuva olisi? Ei niin tarpeeton kuin pikkusormi eikä niin tarpeellinen kuin peukalo. Sanotaan, että nimetön.

Lupasinko jonkun Porinreissu kommelluksen? No tässä tulee: Turbojugend-tyyppejä meni hissiin liikaa ja ne jäi sinne jumiin. Niillä oli pelkät turbojugend-takit päällä ja munassa sukka. Hassu kommellus.

Toinen arvioitava tuote on chilicheddar. Valmistettu britanniassa. Tämä on periaatteessa aika hyvää cheddaria ja nimensä mukaan jopa melko tulista. Ongelmana on se, että tulisuus peittää muuten aika hyvän cheddarin aromia. Maksoi jotain 2,5€. Melko halpaa tämäkin! Arvosanaksi annetaan sama kuin edellä, mutta vaihdetaan nimetön etusormeen, koska se on mielestäni tarpeellisempi sormi. Ainakin nenänkaivuussa.

Yritin kovasti miettiä tämänkin juuston kohdalla jotain termejä jotka kuvailisivat tätä, mutta en vain osaa. Ehkä en enää koskaan arvioi juustoja, koska en tunne alan termistöä enkä jaksa kyllä opetellakkaan. Olen laiska. Poden kuitenkin huonoa omaatuntoa näin huonoista ja epäinformatiivisista arvioista, niin arvioin pikaisesti kasan Porin ruokapaikkoja.

Karhu pitseria:
Ikkunassa oleva kebab-tankoa raateleva karhu houkuttaa sisään välittömästi jäätävällä ankeudellaan. Sisältä vaikutelma onkin sitten ihan eri. Tämähän on hieno! Ja listalta löytyy myös KARHU SPECIAL-pitsa. Ei jäänyt epäselväksi mitä tilataan. Alas istuminen kuitenkin muuttaa ensivaikutelmaa. Pohjois-Koreamaiset seinämaalaukset, joissa hymyilevä mies antaa kauhusta irvistävälle naiselle kukkia hiekkarannalla ja koiranpentuja käsissään pitävät Kim-Jong Unit ahdistavat ja huvittavat. Vessakin oli melko "etninen".

Millainen se karhu special sitten oli? Ihan kaamea. Täytteitä piti olla: pekoni, kebab, salami, kinkku, aurajuusto, juusto. No salamia ei ONNEKSI ollut. Tavallisesti tämä kiukuttaisi, mutta tämä oli niin jäätävä suola- ja ihrapommi, että en toista ole nähnyt. Tätä piti kurkistaa monenmonta kertaa laatikkoon matkalla autolle, että onko tämä oikeasti totta.

Porin ersi (kebab house)
Täällä olin niin kännissä, että en muista muuta, kuin, että ruokalista oli sama kuin jossain Tampereen pitseriassa. Hämmentävää. Pitsa oli kuitenkin todella hyvän makuinen vaikka täytteitä oli melko vähän. Mutta huippuli maku ratkaisi. Porin paras känkkylä. Plussaa erinomaisesti H-nuotissa soivasta nurkasta.

Joku ankea grillikoppi seinässä
Tämä on siinä vähän keskustasta poispäin monikulttuuriyhdistyksen vieressä. Nätti myyjätyttö, mutta siltä puuttui kulmakarvat, niin Sampo ei sitä kelpuuttaisii tyttöystäväksi. Herkkuhampurilainen oli hyvä ja sopivan kokoinen. Filehamppari oli myös mainio, mutta olisi kaivannut makean BBQ-kastikkeen. Paikalliset kehuivat grillin majoneesia, mutta se oli melko keskitasoa.

Kung Fu kiinalaisbuffet
Iso kuva Bruce Leestä  ikkunassa. Ei saatana. Tämä oli testattava. Keskitasoinen buffetlounas varsin kelpoisalla sushilla ja erinomaisella friteeratulla kanalla. Ilmapiiri oli kuin aidossa kiinalaisravintolassa Kiinassa, joten siitä iso  plussa heille. Myös arominvahvennetta oli käytetty erittäin autenttisella otteella. Sisällä oli toinenkin Bruce Leen kuva. Jes.

Protip: tuo cheddar homehtuu tosi nopeasti, että parempi heittää se hetulaan IHAN TÄYSIÄ. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti