maanantai 18. kesäkuuta 2012

Rainbow laktoositon kevyt maitojuoma

Nyt täytyy ihan suorilta myöntää tämmönen juttu. Olen vammainen. Laktoosivammainen siis. Elimistö ei pilko maidon laktoosia kunnolla ja sitten tulee pörinää muualtakin kuin basso- tai kitarakaapista. Oikeastaan voidaan ihan heti alkuun kuunnella millaista ääntä vatsastani ja pyllystäni alkaa kuulua, kun otan lasillisen "tavallista" myrkkymaitoa, jossa tuota luciferista pierun raaka-ainetta on.

Ääninäyte:
Abysseus - Reptilian brainlobe


Näillä pohjatiedoilla siis voidaan lähteä keskustelemaan arvioitavasta tuotteesta tarkemmin. Laktoosittomat tuotteethan ovat aina ylihintaista paskaa.  Tämänvuoksi on erittäin tervetullutta, että myös halpatuotteiden joukkoon osuu jatkuvasti enemmän erityisruokavalioryhmille soveltuvia tuotteita. Rasistista laittaa geneettisten erityispiirteiden vuoksi ihmiset eriarvoiseen asemaan ruokakaupassa. Vähän kuin annettaisiin ihmisille asuntoja ja sosiaaliturvaa pelkän ihonvärin perusteella. Toleranssimutanttihirviöihmiset hallitsevat maailmaa.Valion laktoositon maitojuoma maksoi kartelliliikkeessä melkein kaksi euroa litra. Kaameaa ryöstöä. Rainbowin tuote oli vain 1,45€ litra. Eli sekä valiota ja arlaa halvempaa. Tuoteseloste antaa ymmärtää, että kyseessä on täysin suomessa valmistettua maitoa. Tölkkikin on isänmaallisen sinivalkoinen, eli ei tarvitse ulista siitäkään. Suomalaisen lehmänviljelijän riistoon menee tämänkin osto, eli kyllä kannattaa.

Maku tässä on suoraansanottuna melkoisen maitomainen. Ehkä vähän turhan kermainen. Johtuisiko tuo kuitenkin siitä, että olen joutunut olosuhteiden pakosta juomaan opiskelijaravintolassa (edullisin lounas 10 metrin säteellä työpaikasta) rasvatonta laktoositonta maitojuomaa ja olen alkanut tottua sitten tuohon sikojen lihottamiseen tarkoitettuun liruun.

Laitetaan tähän lainaus, jonka löysin erään kiukuttelevan lääkärin blogista, jos tuo sikojen lihottamisjuttu tuntui hieman kaukaa haetulta.

Farmer’s Cyclopedia of Livestock, published in 1912:
"Skim milk is one of the most valuable adjuncts of the farm for fattening swine. Used with corn, kafir corn or any of the common grain by-products, an almost ideal ration is formed. Hogs like it, and relish rations mixed with it. As a result of five year’s work in feeding skim milk at the New York station at Cornell, it is concluded that the most economical returns are secured when the milk is fed with corn meal."

Nyt tiedätte sitten tuonkin. Ostakaa kunnon maitoa. Läskit.

Maidon juonnista tulikin mieleeni se, kun kaveri joi tuossa perjantaina rokkifestareilla piimäviiniä.  Kannattaa varmaan kokeilla jos haluaa tietää miltä se maistuu. Itse en sitä maistanut, niin en voi kertoa enempää. Mutta ei tuo oikeastaan liittynyt nyt tähän enää mitenkään. Lisätään tähän nyt vielä varuilta tosi tärkeä varoitus ja tämä kannattaa kyllä painaa mieleen tarkasti, vaikkei tämäkään liity enää mihinkään. Oikeastaan voitte jo lopettaa lukemisen. Mutta tässä siis tiedote: Älkää jumalauta menkö ansaan, että ostatte kääpiöltä kebabbia. Ei siinä mitään vikaa itsessään ole, mutta hintalaatusuhde oli aivan kaamean huono. Uskomaton markkinointistrategia kyllä pistää kääpiö pyörimään kebab-kioskille koko viikonlopuksi. Kuka voisi vastustaa tuollaista. Etenkin jos sillä on hassu liian iso esililina yllään. Ihan mahdotonta vastustaa houkutusta.

Arvosana maidolle 4/5. Ei täysiä pisteitä, koska maistui vähän typerältä oikeaan maitoon verrattuna ja tuli taas vihainen olo siitä kebab-annoksesta.




Lehmä syö ruohoa ja puklaako se sitä sitten takaisin suuhunsa vai miten tämä märehtiminen toimii? Hieno homma kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti