torstai 7. kesäkuuta 2012

Lidlin: La Cuisine de Zohra Harira-keitto ja Afrikana peri-peri hot sauce-kastike

Heipä hei! Tänään ollaankin erittäin etnopositiivisissa tunnelmissa täällä internetblogien ihmeellisessä maailmassa. Maailmassa missä kuka tahansa voi kirjoitella melkein mitä tahansa. Kunhan ei vaan mene piirtämään erään uskonnon eräälle profeetalle erään eläimen ulkomuotoa. Eikä ainakaan pistä sitä eläimeksi piirettyä profeettaa ulostamaan uskonnon pyhän kirjan päälle. Eihän me sellaista tehtäisi. Eihän?

Aloitetaan arvostelu harira-keitosta. Purkissa on kamelin kuva. Siitä heti yksi piste. Tuoteselosteessa sanotaan, että kaikki ainesosat ovat maailman tasa-arvoisimman uskonnon islamin sääntöjen mukaisia. Hieno homma. Siitä toinen piste. Tuoteseloste kertoo, että tässä on kuitenkin mononatriumglutamaattia, eli sitä paljon kohuttua arominvahvenne E621:stä. Siitä antaisin normaalisti miinuksen, mutta mietin tuossa, että islaminuskoiset  ystävämme eivät saa pekonia syödä, niin pitäähän keittoon jostain umami-maku saada. Tämä keitto olisi ihan helvetin hyvää nimittäin pekonin kanssa.

Harmin paikka, että jää täydellisyydestä uupumaan pikkuisen, kun uskonto on jossain asiassa, en nyt sano väärässä, mutta eri mieltä suun kanssa. Ei laiteta siis tästä miinuksia eikä plussia. Tässä keitossa on myös kahvihernettä. Onko kyseessä kahvipavun sukulainen? Voisin tarkistaa asian helposti wikipediasta, sillä olen tietokoneen ja internet-yhteyden äärellä, mutta jätän asian kuitenkin tähän.

Purkin tuoteseloste jatkaa etnopositiivisella linjalla ja valistaa meitä islaminuskon käytännöistä. Tällaista keittoa kuulemma syödään islamilaisen paaston, ramadanin aikana. Olen käsittänyt, ettei silloin syötäisi mitään, paitsi yöllä, koska Allah ei näe kuulemma pimeässä. Olen myös kuullut, että maailman tasa-arvoisimman uskonnon jumala ei näe telttaan. En oikein ota tätä uskoakseni. Näkisin, että Allah on vaan sen verran reilumpi jätkä, että ei jatkuvasti kyttää uskovaisiaan. Toisin kuin kristillinen Jumala, joka silmä kovana kirjaa kaikki synnit syntien kirjaan. Piste harira-keitolle lisää. Etnopositiivisuuden nimissä annetaan siis tälle keitolle 6/5 pistettä. Hurraa. Litran pötikkä maksaa vaivaiset 2,79€. Pieni hinta kulttuurillisesta rikkaudesta ja aidosta suvaitsevaisuudesta.

Seuraava kulttuuriamme rikastava herkkutuotteemme tuleekin sitten suurelta Afrikan mantereelta. Afrikasta missä on oikeaa kulttuuria ollut jo silloin, kun me täällä pohjolassa söimme sammalta ja asuimme luolissa. Suomessa kopisteltiin kiviä yhteen kuin apinat, kun Afrikassa osattiin meluisia leikkejä ja lauluja. Hienoja savi- ja olkimajoja rakennettiin. Eipä täällä meillä ole sellaista huippuosaamista ollut.

Tämä peri-peri kastike, kuten kaikki muutkin afrikasta tulevat asiat, on aivan HELVETIN HYVÄÄ. Sitruunainen ja juuri sopivan tulinen maustekastike käynee ruokaan kuin ruokaan. Aion ensitilassa pyrkiä töräyttämään tätä grillatun lihan päälle. Purnukka sanoo, että tämä käy täydellisesti kanan, mutta myös muiden liharuokien kanssa erinomaisesti. Aika rasistista olettaa, että kaikki afrikkalaiset söisivät kanaa ja vesimelonia. Lienee jonkun ennakkoluuloisen "humoristin" kirjoittama tuoteseloste. Rasismi ällöttää ihan kaameasti. Hinta: 2,49€. Halpa hinta siitä, että voi nauttia kuin afrikkalaiset veljemme. 5/5 pistettä.

Mutta arvatkaapa mitä? Arvatkaa ihan vakavissaan.... Noniin joko arvasitte? Minäpä koitin yhdistää nämä islamilaisen ja afrikkalaisen kulttuurin tuotteet. Lopputulos oli täysi napakymppi. Afrikkalainen peri-peri hot sauce-kastike käy erinomaisesti islamilaiseen harira-keittoon. Ehdotankin, että kaikki afrikkalaiset voitaisiin lähettää lähi-itään, jossa kulttuurit yhdistyvät täydelliseksi makujen harmoniaksi. Hernekeitossa peri-peri hot sauce-kastike maistui melkoisen nihkeältä.

Jos ette heti mene ostamaan näitä ankeaa väkivaltakulttuuriamme rikastuttavia ruoka-aineita, olette jäätäviä rasistinatsiperussuomalaisia ja Tero Vaaroja. Mars mars!!!!!

Maailman tasa-arvoisimman uskonnon kamelikeitto ja afrikkalainen etninen värinä lyövät kättä makujen harmoniassa.

2 kommenttia:

  1. Voin päivityksenä kertoa, että peri-pero hot sauce-kastike on grillatun porsaan kanssa erinomaisen herkullista.

    VastaaPoista
  2. tämäpä huikea blogi! JES JES!
    oon vaan funtsinut että uskaltaako tota keittopurkkia ostaakaan. JEEE JEE!!

    VastaaPoista