perjantai 16. maaliskuuta 2012

Porkkanat ja perunat

Hei vaan täältä säästäväisten maasta. Maasta, jossa penni venyy kuin Kirk Johnsonin sontaluukku. Tänään arvioidaan peruselintarvikkeista edullisimpia. Porkkanoita ja perunoita.

Ensin hintapuoli: kilo porkkanoita maksaa euron. Aika halpaa, ottaen huomioon, että porkkanat ovat hyviä ja terveellisiä. Kilosta porkkanoita lähtee nälkä ihan hyvin ja vielä paremmin jos porkkanoita sekoittaa jonkin muun ruoka-aineen kanssa. Äidinkielenopettaja kielsi aasinsiltojen käytön, mutta se ei ole tätä kyttäämässä. Niinpä pääsenkin tästä muiden ruoka-aineiden sekoittamisesta toiseen arvioitavaan tuotteeseen. Perunat ovat myös hinnaltaan varsin edullisia. Epäilen, että peruna ei ole yhtä terveellinen kuin porkkana, mutta halpaa tämä on. Halvempaa kuin makkara. Väite makkaran  halpuudesta onkin täysin typerä, koska peruna on makkaraakin halvempaa. Halpaa kuin peruna. Käytätte tästälähtien tuota versiota. Perunat maksoivat tänään 0.79 euroa kilo. Tarpeeni ei ollut kuitenkaan niin suuri, että olisin ostanut kilon perunoita kerralla, vaan ostin niitä vain 0,33 eurolla. Tosi halpaa. Maistamatta 10+

Mutta tiedättekö mikä ei ole halpaa? Persilja. Ostin nimittäin persiljaa, joka maksoi vain hädintuskin vähemmän kuin porkkanat ja perunat yhteensä. Vihollisten paskaa sanon minä. Tästä lähtien poimin vain nokkosta ja laitan sitä ruokaani. Siitäs saatte kartellimarketit ja maanviljelijät nenillenne. Näin alkukeväästä nokkosta voi olla hankala löytää, mutta kerään varmasti ensi kesänä koko vuoden tarpeiksi. Kostoksi. Kuten tunnettua on kosto on ruokalaji, joka on parhaimmillaan kylmänä;  näkisin aiheelliseksi, että nokkoset kasvaisivat talvellakin.

Olenkos kertonut siitä, kun olin provinssirockissa todella jurrissa ja maha oli sekaisin? Tuolloin en vielä tuntenut tehojuoman voimaa ja syystä tai toisesta jouduin sitten käymään niinsanotulla kyykkypaskalla pusikossa. Pyllistin reippaasti pensaikkoon ja märkää pierua rupelsi komeasti. Kyykistyin vielä vähän enemmän ja takapuoleni osui nokkospuskaan. Myöhemmin soitin aiheesta komean laulun, jossa riemuitsin siitä, että pallit eivät osuneet nokkospuskaan. Etpä saanut kostettua provinssirockin leirintäalue vaikka kovasti yritit HÄHÄ! Kylmää kyllä oli, mutta kostoa ei.

Kuvassa porkkanoita ja perunoita sekoittumassa sipulien kanssa muodostaakseen linssikeittoa.














Lähteet:
http://www.billygoatgoatse.com/home/whoisgoatse
Viitattu 16.3.2012

1 kommentti:

  1. Kuitenkin kun tuollaisia luomutuotteita kuten nokkonen, kerää luonnosta ja laittaa lautaselleen, kannattaa pestä ne hyvin sillä joku muukin on saattanut ensin paskantaa niiden päälle.

    VastaaPoista