torstai 6. kesäkuuta 2013

Grillimaisteri raaka olutmakkara

Uskokaa tai älkää tein taustatyötä tätä kirjoitusta varten. Vertasin ihmisten hehkuttamaa kilpailevaa tuotetta tähän nyt arvioitavaan herkkuun. Olen kuullut ihmisten kehuvan atrian chorizo-raakamakkaraa. Mielestäni se on todella ankeaa grillitassua tungettuna suoleen. En todellakaan suosittele. Lisäksi se on kalliimpaa. Tuo testi myös sai minut välttelemään raakamakkaroita pitkään. Kunnes lidl toi tämän tuotteen tarjolle. Tätä arvostelua on itseasiassa toivottukkin minulta. Jarkko toivoi, eli olet onnellinen voittaja Jarkko! Palkinnoksi voitit arvostelun makkarasta.

Grillimaisteri raaka olutmakkara sisältää pääasiassa sianlihaa. Tekniset tiedot kuuluvat seuraavasti:
Lihapitoisuus: 83%
Suola: 1,4%
Rasva: 22%

Eli makkara sisältää yhteensä 106% kaikkea ja mausteet päälle. Eikö ole hienoa? Hintaa 260g makkarapaketilla on 2,99€. Ei sieltä halvimmasta päästä makkaraa, mutta näin helvetin hyväksi tämä on aika edullista. Useimmat näkemäni raakamakkarat ovat pitkästi 50cnt kalliimpia. Ainakin tällainen mielikuva minulla on. Ei minkään näin hyvän hinta ole alle kolme euroa.

Täytyy kuitenkin myöntää, että taustatyö, jota tein paljasti karun tosiasian: atrian chorizo-raakamakkarassa on 88% lihaa. Mutta ehkä se liha on sitten jotenkin ankeampaa ja huonompaa, kun tämä lidlin tuotos maistuu paljon lihaisammalta. Ja tuo 88 tuolla, uusnatsien salakieltä. Tiedättehän, että se on sellainen? H on aakkosten kahdeksas kirjain ja 88 on siis "Heil Hitler". Useimmille teistä tämä varmaan olikin tuttua tietoa, mutta kertaus on opintojen äiti. Eli atrian makkara on tällä logiikalla natsimakkaraa. Varokaa atrian makkaroita kirjastossa.

Kyselette jo pienissä mielissänne sisäisellä monologillanne "Miltähän tuo maaginen makkara mahtaa maistua? Onkohan se niin hyvää kuin tämä jo neljä kappaletta kestänyt alustus antaa ymmärtää?". Vastaan kysymyksiinne näin:
"Hyvält."
"Joo."

5/5

1 kommentti:

  1. Tykkään välillä hyvästäkin niin saatan kokeilla. Tässä siitä hyvästä liittyvä linkki: http://en.wikipedia.org/wiki/HB

    VastaaPoista