perjantai 1. heinäkuuta 2011

Ruotsalainen folköl: Mariestads.

Marketin hyllystöllä silmääni osui poikkeuksellisen edullinen 0,5l tölkki. Hinta oli 1,99€ ja tarkempi tutkimus paljasti, että kyseessä on ruotsin veroluokkien mukaan valmistettu kurakalja. Alkoholipitoisuus on vain 3,5%. Tätä vahvempi olut luokiteltaisiin ruotsissa starköliksi eli vahvaksi olueksi. Mokomat ankeat homopetterit. Ja moista hullutusta on ehdotettu jopa suomessakin. Tämä temppu siirtäisi olutostokseni täysin erääseen monopoliliikkeeseen josta kunnon olutta saa.

Arvostelen oluen ensin maistamatta:
Ankeaa kitkerää kuraa. Miksi kukaan joisi tällaista, kun tällä päihtyminenkin on tehty vaikeaksi. Edullinen hintakin on perusteltavissa alhaisemmalla alkoholipitoisuudella tai suomeksi sanottuna korkeammalla vesipitoisuudella. Kurjaa ja kauheaa. Säälin ruotsin kansaa, jota tällaisella myrkyllä vitsataan. Arvosanaksi annan ett kronor.

Arvostelu maistamisen jälkeen:
Maku on kitkerähkö ja vetinen. Kuin joisi likaista tiskivettä. Eniten haittaa spendrups-panimolle tyypillinen "suu täyteen saippuavaahtoa"-suutuntuma ja todella voimakas metallinen maku. Tämä on ehdottomasti yksi karseimmista lagereista joita olen juonut. Nyt otan arvosanasta tuon viimeisenkin kronorin pois. Joten lopulliseksi tulokseksi saadaan 0,5 arvosanaa. Tämä vähäinen arvosana siitä ansioista, että on tässä ankeudessa jollain tavalla jotain niin härskiä, että ei tätä nollille voi jättää.



Lähteet:
Oluen verotus Ruotsissa. Viitattu 1.7.2011.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Oluen_verotus#Verotus_Ruotsissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti