maanantai 30. maaliskuuta 2020

Kuivatut kikherneet

Nyt, kun kaikki kannamme yhdessä kortemme kekoon korona-virusta vastaan nököttämällä kotona ja käymällä kaupassa mahdollisimman harvoin on hyvä punnita mitä ruokia kannattaa kaappiin ostaa. Mikä säilyy, mikä on hyvää ja halpaa?

Puolivalmisteet ja pakasteet ovat toki houkuttelevia, mutta nythän meillä on aikaa panostaa kunnolliseen kokkailuun. Ei saa käydä salilla, konserteissa taikka örveltämässä baarissa. Työtkin voi hoitaa etänä jos on tällainen korkeakoulutettu, fiksu ja vastuullinen, kuten minä olen. Näinpä aikaa jää käsille aivan tuhottomasti. Siksi tässä kirjoittelen tätäkin, ettei paholainen ota näitä käsiä vaikka runkkailukäyttöön.

Vajaa pussillinen kuivattuja kikherneitä.

Katselin ruokakaupassa, että kuivatut kikherneet (valitettavasti tehottomasti tuotetut luomusellaiset) maksavat reilut 5€/kg. Eli tuo 400g pussi on k-kaupassa 2,09€. Halvempaa kuin jauheliha ja taatusti säilyvät vaikka miten pitkän eritysjakson halki. Etenkin jos on kunnon cis-paska setäukko joka ei vegepaskaa syö niin luulisi noiden säilyvän vuosikymmeniä. Mehän ei kuitenkaan sellaisia olla ja tehdään noista vaikka falafelia. Hyviä vaihtoehtoja kikherneherkkuihin ovat myös erilaiset curryt ja hummus.

Falafel on mielestäni yksi pätevimmistä kasvisruuista. Helppo tehdä ja helvetin hyvää. Tein teille oikein videon opastamaan kuinka niitä tehdään. Kannattanee avata ihan uuteen ikkunaan.
Nyt, kun tässä on tämä some-influensserin ura taas pyöräytetty pitkästä aikaa käyntiin niin voisitte alkaa lähetellä minulle kaupallisia yhteistöitä. Erityisesti Volkswagen Suomi voisi laittaa minulle vaikka uuden farkku-golfin tai vaikka passatin. Mielellään juuri farkku, että saan bändikamat kulkemaan tarpeen vaatiessa kivasti. Uudesta golfistahan ei ole vielä esitelty farmarimallia, mutta seiskakorin malli kelpaa myös. Voin kehua sitä kovasti. Olen nimittäin ajatellut vaihtaa autoa vähän uudempaan vaikka nykyinenkin volkkari on oikein hyvä. Siis oikein hyvä, mutta ei kai tällainen trendikäs some-influensseri voi suomalaisen auton keski-ikäisellä autolla ajella? Eihän? Laittakaa autoa tulemaan, väri voi olla mikä vaan, mutta ei mielellään valkoinen. Se on kaikista tylsin auton väri. Moottori voisi olla vaikka 2.0 TDI. Lupaan myös etten ajele Uudenmaan lääniin tämän eristyskauden aikana.

2 kommenttia:

  1. Eksyin teikäkäisen hapankaalipostaukseen vahingossa, kun etsin lidlin krauttipurkin hintaa. Paska huumori pelasti mainiosti menneen päivän. Saitte juuri uuden lukijan. Cheers

    VastaaPoista
  2. Ootko kauan soitellu munaleikkuria?

    VastaaPoista