keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Lidlin keittiövaaka

Minun on pitänyt kirjoittaa espanjalaisesta lidlistä jo pitkään, mutta inspiraatio ei ole tullut. Nyt ajattelin sitten kirjoittaa vähän toisesta aiheesta. Ehkä minä vielä kerron teille millainen paratiisi on espanjalainen lidli. Sillä välin joudutte tyytymään tähän sepostukseen.

Harrastan nykyisin kotioluen kötöstelyä. Se onnistuu ilman vaakaakin, mutta vaaka helpottaa ainemäärien arviointia. Ostin siis halvimman keittiöva'an jonka löysin. Se sattui olemaan lidlin silvercrest-vaaka. Olisikohan tokmannilla ollut euron kalliimpi vaaka. Tämä taisi siis maksaa 11,90€.

Mukana tulee patterit. Helvetin hyvä. Mukaan on lyöty myös selkeät ohjeet, mikä on loistava asia sillä laitteen käyttöliittymä on aivan paska. Kahdella napilla pitäisi pystyä säätämään kellonaika, valitsemaan missä moodissa vaakaa ajetaan ja nollaamaan puntari.

Ensimmäinen nappula vaihtaa moodia. Kellosta puntariin, loogista eikö? Toinen painallus samaa nappia vaihtaa mittayksikköä: grammat, millilitrat... millilitrat? Kuinka puntari, joka ei tiedä punnittavan aineen tiheyttä voi mitata tilavuutta? En tiedä. Kuulostaa idioottimaiselta turhalta ominaisuudelta. Ilmeisesti se mittaa tilavuutta veden tiheydellä. En viitisi testata, koska ominaisuus on käytännössä käyttökelvoton. Loput yksiköistä ovat amerikan pirujen käyttökelvottomia yksiköitä, jotka eurooppalaisesta laitteesta olisi voinut jättää pois.

Toinen uskomattoman typerä ominaisuus laitteessa on se, että se vaihtaa ajastimella puntarista takaisin kelloon itsekseen vaikka punnitus olisi käynnissä. Jos pikkuhiljaa hivuttelet pussista tavaraa puntarille mitataksesi vaikka tarkan 25g niin tee se helvetin nopeasti, sillä puntari saattaa vaihtaa takaisin kelloon, jolloin se nollaa itsensä kuin painaisit tuota tare-nappia. Tämä kätevä ilmeisesti virtaa säästävä ominaisuus herätti mm. tällaisia mielipiteitä testiryhmässämme:
"Voi vittu."
"Vittu mitä paskaa."
"Saatana mikä paskavehe."
"Uskomaton paskapuntari."

Minulla ei ole tarkkoja kalibrointipalikoita, että voisin tarkistaa kuinka oikeassa vaaka on, mutta luotan, että laitteella päästään ympäripyöreästi ainakin ±3-5g tarkkuuteen. Laitteen pienin mitattava yksikköhän on yksi gramma. Ei kymmenyksiä, että ei tämä muutenkaan mitenkään erityisen tieteellinen laite ole.

Periaatteessa vaaka on aivan toimiva, mutta käytännössä todella pirullinen tuon ajastimensa kanssa. Ärsyttää ja vaikeuttaa todella paljon normaalia käyttöä tuollainen. Ihan, kun en osaisi itse kytkimestä laittaa sitä sitten pois päältä. Haistakoon persettä mokoma idiooteille rakennettu laite.

Arvosana 2/5, koska laitteen tarkkuus ei ole mielestäni riittävä luotettaviin mittauksiin ja tuo puntari menee liian nopeasti itsestään pois päältä. Tosi typerä vaaka. En suosittele.

Paska puntari. Paskapuntarina tämä ei menisi, sillä jos paskantaisit tämän päälle se varmaan ehtisi ennen toimituksen loppua kääntää itsensä kellomoodiin ja et saisi tietää miten iso kakka tuli.




















Haluaisin kertoa teille vielä jotain hauskaa, mutta en ole oikein hauskalla tuulella. Syysmasennus valtaa mieleni ja olo on passiivinen ja väsynyt koko ajan. Aamulla, kun menet töihin on pimeää ja kun pääset kotiin on pimeää. Eikö voitaisi muuttaa koko Suomen kansa Lähi-Itään ja jättää tämä pimeä ja kylmä paskaläntti sotalapsille, kun ne tänne niin kovasti haluavat? Sellainen vaihtokauppa. Kyllä suomalaisilla yhteistyötaidoilla ja innovaatiokyvyillä saataisiin hiekka-aavikkokin muokattua takaisin Edenin paratiisiksi. Eikö se tuolla Irakissa päin alunperin ollut?

Mietin myös syysmasennukseen sellaista lääkettä, että aloittaisin jonkun pimeydestä hyötyvän liikuntaharrastuksen, mutta en oikein keksi sellaista. Ainoat pimeydestä hyötyvät harrastukset joita keksin ovat salamurhat ja puskaraiskuuttelu, mutta luulen, että nuo eivät ihan ole minun juttuni. Ainakaan vielä, kun yhteiskunta on pystyssä. Katsotaan sitten, kun yhteiskunta romahtaa, että mihin sitä pedoksi muuttunut ihmismieli taipuu.




1 kommentti:

  1. Joo, ostin juuri uudemman tällaisen, kun oli tätä vanhempi Lidlin malli, joka oli pirun hyvä (toimi mm. ladattavilla sormiparistoilla). No opinpa taas: ei pidä ostaa mitään, missä ei o on-off-nappulaa. Mut muille tiedoksi, ettei Lidlistä kannata edelleenkään ostaa tämän näköistä vaakaa...

    VastaaPoista