sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Heaven Hill-bourbon ja Crew republic-oluet

Kaverini tilasi Saksanmaalta litran lekan Heaven Hillin bourbonia. Tuote on aitoa Amerikan tulilientä, valmistetu Kentuckyssa. Perhe, joka tätä valmistaa on wikipedian mukaan sukua Beamin Jimille. Eli tässä päästäänkin  hyvin vertailemaan tätä litkua hieman tunnetumpaan tuotteeseen.

Hintaa pullolla oli kokonaiset 15,90€. Odotukset eivät olleet kauhean korkealla, kun kyseessä on melkein halvinta viskintapaista mitä saa. Korkattiin sitten pullo ja mitä ihmettä, tämähän tuoksuu hyvältä. Kuin Jim Beamia, maistaminen varmisti asian. Yllättävän pehmeää suorastaan parempaa kuin perus Jim Beam, joka on ollut kaverini perinteinen suosikkiväkevä juopotteluhommissa. Toimi colan kanssa erinomaisesti, mutta tosiaan ei potkinut takaisin raakanakaan. Varmaan menisi jäiden kanssa hyvinkin. En ole suuri bourbonien ystävä, mutta tämä on kyllä hintalaatusuhteeltaan todella kannattava ostos. Maku ehkä 2½/5, mutta hintaansa nähden 4/5 tuote joka on varmasti todella hyvä juomasekoituksiin. Tilaan varmasti itsekin vastaavan pullon.

Olipa lyhyt arvostelu ja raportti aiheesta. Kerrotaanpa sitten, että Saksasta tilatessa väkevät ovat lähes kautta linjan kotoista monopoliamme halvempia. Jopa 50% halvempia. Esimerkiksi 0,7l Southern comfort ja Jägermeister ovat saman hintaisia kuin 0,35l pullo pitkäripaisessa. Selvää säästöä. Oluissa ei päästä ihan samaan, mutta esimerkiksi saksalaisen Crew republic panimon oluet ovat hintalaatusuhteeltaan erinomaisia. Voisin melkein arvostella tähän nekin mitä olen maistanut:

Roundhouse kick imperial stout
Mitä odottaa alle 2€ hintaiselta imperial stoutilta? Ei paljon mitään, mutta kyseessä onkin erinomainen tuote. Suutuntuma on täyteläinen, humaloitu, suklaata ja lopussa kivaa humalan karvautta. Alkoholia on jopa 9,2% ja katkeroaineita 71 IBU-yksikköä. Tähän hintaan ehdottoman suositeltava tuote. Ei voita genrensä parhaita oluita mitenkään, mutta on todella mainio tekele. 4/5.

7:45 Escalation Double IPA
Tämäkin maksaa vain hitusen alle 2€. Alkoholipitoisuus on jyrkkä 8,3%. Tämäkään ei maistu läpi sillä olut on tosi hyvin tehty 83:n IBU:t takaavat humaloinnin purevuuden. Tämä on kuin hieman iisimpää hardcore ipaa. Runkoa löytyy ja makumaailmassa on runsaiden katkeroiden seassa greippisyyttä ja ruohoisuutta. Erittäin hyvä tuote tämäkin ja pistää tosi hyvin hankoihin vertailussa mille tahansa jyrkästi humaloidulle ipalle. 4/5.
Humalat: Columbus, Simcoe, Amarillo ja Chinook.

Drunken sailor IPATämän juomisesta on mennyt jo tovi, mutta tämäkin oli oikein hyvä perus ipa. Ei mitään ihmeellistä vaan tasaisen varma suoritus uuden maailman humalilla. Muistaakseni tätä vaivasi pieni luonteettomuus. Hyvä esitys kuitenkin, kun ottaa huomioon hinnan saksalaisessa verkkokaupassa 1,69€. Arvosana 3½/5.
Alkoholi: 6,4% IBU: 58
Humalat:Hercules, Citra, Cascade ja Simcoe

Foundation 11 german pale ale
Tämä miedoin pääsikin yllättämään aromiensa herkullisuudella. Tämähän on melkein parempaa kuin punk ipa! Tasapainoinen ja voimakkaan sitruksinen. Todella hyvät tuoksut ja virkistävät maut. Itselleni en tätä ole vielä ostanut, mutta taatusti ostan. Maistoin kaverilta pari pitkää suullista tätä arvostelua varten ja pidin suuresti. Hintaakin oli vain 1,69€ 4½/5.
Alkoholi: 5,6% IBU: 40
Humalat: Hercules, Nelson Sauvin, Chinook, Citra, CascadeViski on hyvää, kalja on hyvää ja siitä tulee kiva olo. Valviralle terveisiä.
Lopuksi tahtoisin puhua jotain pitkään mieltäni vaivanneesta ilmiöstä. Nimittäin ns. kielinaisesta. Ensinnäkin mikä helvetin KIELINAINEN! Eihän se saatana mitään kieliä osannut vaan sönkötti pelkkää typerää siansaksaa. Ei tuollaisella voi saada nimitystä kielinainen vaan nimityksen pitäisi olla siansaksanainen. Sovitaan nyt kaikki yhdessä, että se on siansaksanainen. Paskalehdet otsikoivat USKOMATON LAHJAKKUUS. Mitä helvetin saatanaa, vauvatkin jokeltavat vastaavaa mitään tarkoittamatonta volinaa. Itse osaan kuutta kieltä enkä koe olevani uskomaton lahjakkuus. Pikemminkin täysin keskinkertaisella älyllä ja lahjakkuudella varustettu yksilö, jonka täytyy tehdä helvetisti töitä saavuttaakseen mitään. Mutta siansaksa... uskomaton lahjakkuus. Aivoni eivät kestä.

Sitten se soitto ja lauluvideo. Jumalauta joka toinen karaokebaarin tyttö laulaa lähes vastaavasti. Ei se huono ollut, mutta ei mikään supererikoinenkaan. Varmaan idolsissa menisi jatkoon, mutta menisikö finaaliin? Edelleenkään en löydä superlahjakkuutta. Kaltaiseni apinakin osaa soittaa useita eri soittimia, en näe tässäkään mitään erityislahjakkuutta.

Olisiko kyseessä nyt mm. se, että Sara sattuu olemaan myös aika nätti tyttö. Nättien tyttöjenhän ei perinteisesti tarvitse osata mitään vaan huomiota saadaan ulkonäöllä ja seksuaalisella vallalla, joka näteillä tytöillä on. Jos joku kaamean näköinen suohirviö olisi tehnyt videon jossa puhuisi sujuvasti OIKEASTI kymmentä kieltä, niin olisiko hän iltalehden mukaan upea superlahjakkuus jonka video kannattaisi nostaa esiin? Nätit tytöt, kun saavat huomiota vaikka puhumalla meikeistä ja nyt Sara osasi (muka) jotain muutakin kuin höpistä meikkaamisesta niin on uskomaton lahjakkuus. Maailmassa on helvetisti AIDOSTI lahjakkaita ihmisiä joista Sara ei kyllä mielestäni ole yksi.

Jossain vaiheessa lehdistö uutisoi, että siansaksanainen leuhotti instagramissa uudella kalliilla autolla. Eikö nekin rahat kannattaisi käyttää johonkin järkevään, kuten vaikka asunnon ostoon? Eikö siansaksanainen tajua, että vain aidolla lahjakkuudella voi pysyä pinnalla, kun kupla puhkeaa niin ei ole enää mitään. Ehkä hän itsekin uskoo siihen, että lahjoja on, kun kaikki sitä kovasti tuntuvat rummuttavan. Pääseekö hän kuplan puhkeamisen jälkeen mihinkään opiskelemaankaan, kun lukiojutut pääsee unohtumaan? Iltalehti otsikoi myös, että "Sara on melko uhkea nainen." No ehkä hän voi pyristellä vielä pinnalle vuotammalla parit tissikuvat icloudista ja alkaa vaikka seurustella Matti Nykäsen kanssa. Matti sentään oli aidosti lahjakas ja osaava ihminen joskus.

Miksi tämä avautuminen vasta nyt? Ainakin siksi, että olen ollut vähän liian laiska kirjoittamaan. Mutta näin tässä hiljattain pari otsikkoa taas ja aihe palautui mieleeni. Mutta hiljattain suurimman vaikutukseen minuun on tehnyt 20-vuotias tamperelaistyttö joka söi 2,3 kilon hampurilaisen. Tässä on aitoa lahjakkuutta ja osaamista. Katsokaa nyt tuota hampurilaista ja tuota tyttöä. Ei jumalauta mikä uroteko. Arvostan "hampurilaisnaista" merkittävästi korkeammalle kuin siansaksanaista, joka osasi vain olla nätti kameran edessä ja aukoa naamaansa päästäen sieltä pelkkää hölynpölyä. Nostan sinulle hattua Pauliina Loponen, olet upea ihminen ja toivotan sinulle paljon hyvää ja onnea elämääsi. Olen ehkä myös vähän salaa ihastunut.

TLDR: Bourbon on hyvää, olut on hyvää. Kandee tilata ulkomailta tulee halvemmaksi ja valikoima on parempi. Kielinainen ärsyttää, hampurilaisnainen ihastuttaa (<3)

2 kommenttia:

  1. Itsekin olin syvästi liikuttunut ja vaikuttunut Pauliinan saavutuksesta. Hänestä pitäisi tehdä tosi-tv ohjelma, Suomessa ei ole vielä Man vs. Foodia. Tosin sitten Pauliinalle kävisi kuin meikäläiselle, eikä hän olisi enää yhtä nätti.

    VastaaPoista
  2. Kiva kirjoitus. Oisit juonut enemmän, niin ois ollut ehkä hauskakin. Crew-oluet on hintaan nähden ylivetoja. IS on paras. Ipat aika viinan makuisia.

    VastaaPoista